Breaking news

Amenajarea pistelor pentru biciclete în București, aprobată de Consiliul General

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în ședința de joi, 04 septembrie 2014, proiectul privind implementarea sistemului de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei. 

pista bicicleteProiectul este finanțat de Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice cu aproximativ 10 milioane de euro. Potrivit proiectului, se vor amenaja 97 de kilometri de piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală, dar și puncte intermodale care să asigure conexiunea între biciclete și mijloacele de transport în comun.

Proiectul, finanțat de MMSC din sumele obținute în urma scoaterii la licitație a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, se dorește o soluție privind decongestionarea traficului auto din București și, implicit, ameliorarea calității aerului din Capitală.

Mă bucur foarte mult că proiectul privind realizarea pistelor pentru biciclete a fost deblocat. Este vorba despre un proiect deosebit de important pentru bucureșteni, care va aduce beneficii multiple: îmbunătățirea calității aerului, eliberarea marilor bulevarde de mașini, îmbunătățirea stării de sănătate a bucureștenilor care vor alege bicicleta, precum și creșterea siguranței în trafic pentru bicicliști”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

În aceeași ședință a Consiliului General, proiectul pentru avizarea suprafeței administrative a viitorului Parc Natural Văcărești a fost respins. Lucru care a atras nemulțumirea ministrului Korodi

”Îmi exprim dezamăgirea față de respingerea proiectului pentru avizarea Parcului Național Văcărești. Blocarea acestui proiect, care are avizul specialiștilor Ministerului Mediului și ai Academiei Române, nu face decât să le răpească bucureștenilor șansa de a se bucura de primul parc intraurban protejat din România. Fără acest aviz, nu avem pârghiile legale pentru a proteja această oază a biodiversității, una dintre puținele din Europa și din lume care se găsește în interiorul unei metropole de talia Bucureștiului. Vreau să fac un apel către toți consilierii generali ai municipiului București și să îi rog să se gândească la interesul bucureștenilor, atunci când votează proiecte de importanță majoră. Săptămâna viitoare, miercuri, îi voi invita la sediul MMSC pe toți liderii grupurilor politice din Consiliul General, pentru a discuta asupra importanței aprobării acestui proiect”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Cele două proiecte au fost deja aprobate în ședința Consiliului General din 29 aprile, însă această ședință a fost atacată în instanță de Prefectura București, ca fiind nestatutară, toate hotărârile aferente acesteia fiind, astfel, suspendate. Pentru a fi deblocate, proiectele au fost reintroduse pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General.

>