Breaking news

Amenajarea locuinței – Tendințe de îmbunătățire și renovare a casei pentru anul 2019

loading...

Fiecare proprietar își dorește amenajarea locuinței cât mai interesant, pentru a se bucura de o atmosferă de vis, relaxantă și confortabilă atunci când vine acasă.

Pentru asta este bine să fie interesat și de tendințele de îmbunătățire a casei în acest an, pentru că din acestea se poate inspira. Poate ține cont de trendurile în materie de forme, lumini, nuanțe de culori, de toate aspectele cu privire la noile idei de design interior.

În anul 2019 apar mai multe stiluri, ale căror elemente pot fi combinate armonios. De exermplu, în mod frecvent sunt utilizate stilurile retro și vintage, care se combină cu stilul modern.

Stilul retro se referă la ceva din trecut, asta înseamnă folosirea unor elemente de decor și piese de mobilier care amintesc de anii  60-80. Dacă îți place acest stil, poți combina mobilierul modern cu piese de mobilier mai vechi. Alegerea îți aparține, poți selecta piesele în funcție de gust, ceea ce îți place mai mult și desigur ceea ce îți permiți în funcție de buget.

În ceea ce privește mobilierul vintage care apare în tendințele actuale ale modei, putem spune că acesta este la mare căutare. Acest tip de mobilier este foarte mult apreciat în ziua de azi, producătorii încearcă să prezinte produsele lor în acest stil, să păstreze farmecul original al pieselor de epocă. Sunt colecționari care plătesc sume mari de bani pentru a avea anumite piese de mobilier vintage în casa lor, desigur ne referim la piese din anii  50-60 care au un design distinctiv, baroc sau oricum specific epocilor respective.

În anul 2019 tendințele principale la amenajări interioare includ:

 • Texturile naturale și autentice, care lasă în urmă texturile artificiale
 • Piesele de mobilier din lemn masiv
 • Covoarele din lână, covoarele lucrate manual
 • Paleta cromatică cuprinde tonurile deschise, dar și nuanțele sobre, bogate
 • Culoarea anului 2019 este Living Coral, dar sunt în topul preferințelor și alte culori, ca de exemplu verde, albastru și roșu
 • Sunt preferate și nuanțele de culori clasice – gri, bej, crem – care sunt animate de nuanțe puternice de roșu burgund, verde brad sau albastru închis
 • Verdele închis (numit Grassy green de specialiștii de la Pantone) este deosebit de frumos, poate crea o atmosferă de liniște și relaxare dacă este folosit măcar pe un perete al camerei
 • Catifeaua este materialul ce rămâne în tendințe, a fost preferat și anul trecut
 • Mobilierul realizat din lemn și catifea este în trend în acest an
 • Suprafețele cu o grafică complexă sunt o tendință în 2019, combinațiile de alb-negru, care creează un ambient modern, abstract
 • Accesoriile și elementele de decor cu accente metalice sunt superbe
 • Obiectele și elementele din sticlă și din piatră apar în tendințe
 • Corpurile de iluminat din sticlă cu suport din alamă sunt foarte deosebite și sofisticate
 • Suprafețele din marmură sunt folosite pentru baie, hol, bucătărie
 • Plăcile ceramice au un design deosebit, complex, la fel și tapetul pentru perete.

Pentru pardoseli se recomandă parchetul din lemn masiv, care are un aspect rustic. Acesta este potrivit pentru toată locuința, în acest an a ajuns în topul preferințelor proprietarilor de case. Cea mai frumoasă este pardoseala din stejar. Lemnul masiv este utilizat în acest an și în baie și în bucătărie.

Instalarea plintei de pardoseală reprezintă una din etapele finale ale lucrărilor de finisare. Pentru asta trebuie aleasă plinta adecvată pentru fiecare cameră în parte. O gamă variată de astfel de produse sunt prezentate pe site-ul Plinta-Parchet.ro, aceasta include plinte care variază prin tipul de material din care sunt fabricate (plintă parchet mdf, plintă parchet lemn, plintă parchet pvc, poliuretan, plintă parchet polimer cu densitate mare), prin dimensiuni (lungime, grosime, lățime), prin culoare, textură, alte funcții suplimentare. Întotdeauna alegerea se face în funcție de calitatea produsului dar luând în considerare caracteristicile interiorului.

Pentru baie, designerii recomandă tapetul impermeabil care este special realizat pentru camerele cu umiditate mare. Acesta este puțin extravagant prin design, culori, modele neobișnuite. Tapetul rezistent la apă se instalează rapid, schimbă atmosfera în baie, face acest spațiu mic să pară mai mare și mai înalt. La acest tip de tapet se acordă o atenție deosebită calității, trebuie să se folosească un adeziv special și să se aplice un finisaj diferit de către specialiști. În prezent producătorii de tapet oferă produse de înaltă calitate care cu ajutorul tehnologiilor digitale pot crea pe pereți, prin tapet, adevărate opere de artă.

 

loading...