Breaking news

Amenajarea curții la costuri mici: Soluții accesibile pentru spațiul verde perfect

Amenajarea curții la costuri mici este posibilă, dacă utilizezi creativ lucrurile de care dispui deja sau le recondiționezi pe cele uzate, dându-le un nou suflu. Cu puțină imaginație și îndemânare, grădina ta poate căpăta un aspect armonios, devenind spațiul perfect de care să te bucuri alături de cei dragi, în serile lungi de vară.

Investește în flori și plante

Orice proiect de amenajări curți și grădini începe cu o trecere în revistă a eventualelor reparații care sunt necesare. Evaluează starea gardului sau a aleilor din grădină, elimină resturile vegetale și curăță spațiul.

Plantarea florilor și a plantelor preferate este una dintre cele mai accesibile și mai simple idei de amenajare a grădinii. Va fi nevoie să investești timp, întrucât acestea vor avea nevoie de îngrijire, însă grădinăritul este o activitate relaxantă, prin care te conectezi cu natura.

Alege flori care se înflorească din nou în fiecare an, precum panseluțele sau crizantemele. Important este să le protejezi de îngheț. Florile de piatră sunt o altă alegere inspirată, cu nuanțele lor vibrante, ce îți vor înveseli grădina.  

Revopsește ghivecele

Ghivecele pot deveni elemente de decor ce dau viață grădinii tale, cât timp le revopsești. Indiferent dacă folosești ghivece pe care le ai deja sau achiziționezi unele noi, dar mai ieftine, ele pot fi decorate, pentru a se potrivi mai bine grădinii.

Pentru un vibe mediteraneean, alege ghivece din teracotă și piatră, în culori neutre. Acestea vor fi îmbogățite cromatic de nuanțele intense ale plantelor.

Revopsește gardul și mobilierul

Revopsirea nu este potrivită doar pentru ghivece, ci și pentru gard sau mobilier. Toate acestea vor primi un suflu nou, ce va îmbunătăți considerabil aspectul grădinii. Optează pentru alb sau bej, dacă vrei să creezi iluzia unui spațiu mai generos.

Combină mai multe nuanțe, pentru un design eclectic creativ. Asigură-te că folosești vopsea specială pentru exterior, care rezistă la intemperii.

Creează obiecte de mobilier din materiale reciclate

Dacă bugetul de care dispui nu îți permite achiziționarea unui mobilier nou de grădină, încearcă să îți construiești singur unul, din materiale reciclate. Paleții din lemn sunt potriviți, fiind perfecți pentru a realiza mese, canapele sau suporturi pentru grădini verticale.

Montează niște rafturi simple pe un gard și obții o frumoasă grădină verticală, perfectă pentru a crește florile preferate sau plante aromatice.

Luminile decorative

Luminile conferă căldură grădinii, iar cele solare sunt practice și economice. Așază beculețe pe ramurile copacilor sau pe garduri și mobilier, pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, odată cu lăsarea întunericului.

Împodobirea unei pergole cu lumini este o modalitate inspirată de a crea o zonă de relaxare în grădina ta.

Mai ai nevoie de câteva elemente decorative, iar un suport de lumânări, realizat dintr-un ghiveci de teracotă, este simplu de creat. Umple ghivecele cu nisip și adaugă lumânările decorative de dimensiuni diferite, iar amenajarea ta este completă.

Odată ce ai stabilit toate aceste detalii, concentrează-te pe udarea grădinii. Florile și gazonul vor fi udate eficient cu un sistem de irigare prin picurare, care furnizează apă direct la rădăcina lor.

>