Breaking news

Ambasadorul Viorel Isticioaia-Budura, numit Şef al Delegaţiei UE în Japonia

loading...

Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate a decis numirea Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura, în poziţia de Şef al Delegaţiei UE în Japonia.

Viorel Isticioaia-BuduraAmbasadorul român ocupă, în prezent, funcţia de director general pentru gestionarea relaţiilor cu Asia, în cadrul echipei de conducere a Serviciului European de Acțiune Externa.

În cadrul diplomaţiei naţionale,Viorel Isticioaia-Budura a ocupat funcţia de Ambasador al României în Republica Populară Chineză și Mongolia, precum și în Republica Coreea.

Numirea Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura este o reconfirmare a profesionalismului diplomatului roman şi a experienţei deosebite a acestuia în domeniul relaţiilor cu Asia, precum şi a dezvoltării relaţiilor Uniunii Europene cu partenerii săi de pe continentul asiatic. Activitatea diplomatică a Ambasadorului Viorel Isticioaia-Budura şi aprecierea de care se bucură reprezintă, în acelaşi timp, o recunoaştere a contribuţiei semnificative a diplomaţiei române la consolidarea Serviciului European de Acţiune Externă şi a creşterii rolului UE în lume, contribuţie apreciată inclusiv cu ocazia vizitei recente la Bucureşti, din 27-28 august a.c., a doamnei Catherine Ashton, Înalt reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate”, se precizează în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile pentru promovarea activă a diplomaţilor români în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, cu scopul de a asigura o prezenţă semnificativă a României pe măsura expertizei  pe care diplomaţii români o deţin în domenii variate.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian