Breaking news

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malginov vine la Digi 24

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, excelenţa sa Oleg Malginov a primit în familia sa echipa „Paşaportului diplomatic” pentru a sărbători, în avans, Crăciunul.

ambasador rusiaŞi, pentru că ruşii ţin această sărbătoare pe rit vechi, jurnaliştii Digi24 au venit pregătiţi cu brad şi cu tot ce mai trebuie în asemenea ocazii; chiar şi cu un cadou pentru cel mai mic membru al familiei excelenţei sale, pisica Musea.

Împodobitul bradului a devenit un bun prilej de schimb de experienţă în materie de obiceiuri şi tradiţii, de la ei şi de la noi, de discuţii despre credinţă şi cum a marcat aceasta viaţa fiecăruia dintre cele două popoare.

Evident că subiectul credinţei nu putea fi evitat într-un asemenea moment iar răspunsul ambasadorului Rusiei la intrebarea dacă el crede în Dumnezeu a fost unul foarte sincer şi tranşant: „Aş vrea. Dar m-am născut în 1957. Am fost membrii ai organizaţiei de pionieri la şcoală, a Uniunii Tineretului Comunist, şi am fost membru al Partidului Comunist. Cum să vă spun, cunosc tradiţiile ortodoxe. Am fost crescut în tradiţii ortodoxe dar nu eram credincioşi. Cred că mi-a lipsit acest lucru. Dar încerc să fiu sincer. Am discutat cu patriarhul Kiril al Federaţiei Ruse, când era şeful departamentului de externe al bisericii ortodoxe ruse şi i-am pus această întrebare. El mi-a spus: tu spui că crezi în tradiţiile ortodoxe ruse. Când vei simţi nevoia să te apropii de Dumnezeu, atunci să o faci. Dar nu încerca să te minţi. Acesta este răspunsul meu.

Cât priveşte reţetele tradiţionale de Crăciun, Balazs Barabas şi echipa sa au avut privilegiul să guste, la masa oferită de excelenţa sa Oleg Malginov, unele dintre cele mai delicioase specialităţi ruseşti, gătite de Anatol, bucătarul ambasadorului: pilmeni, vatruski, sau celebrele piroski.

Şi pentru această ediţie de sărbătoare, „Paşaportul diplomatic” a mai inclus un moment  special: un material primit în exclusivitate de la televiziunea Russia Today, cei care  au filmat în Siberia, acasă la Ded Moroz ( în traducere “bunicul îngheţ” – cunoscut şi la noi atâţia ani drept Moş Gerilă).

Despre frumuseţea sărbătorilor şi tradiţiilor ruseşti, despre credinţă şi ortodoxie, într-o altă perspectivă asupra lumii diplomatice, în ediţia de sâmbătă a „Paşaportului diplomatic”, ora 18.15, la Digi24.

>