Breaking news

Ambasadorul Austriei recomandă România ca un loc bun pentru investiţii

Ediţia din această săptămână a emisiunii„Paşaport diplomatic” deschide o lume fascinantă pentru foarte mulţi dintre români: Austria.

Invitatul lui Balazs Barabas, ambasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Michael Scwarzinger i-a povestit realizatorului că are o părere foarte bună despre România şi, mai mult decât atât, o recomandă investitorilor austrieci.

Lucrăm la mai multe proiecte. Unul din ele este că promovăm România şi recomandăm România ca un loc bun pentru investiţii. Încercăm să imbunătăţim relaţiile comerciale, iar când companiile austriece au probleme, tehnice sau de altă natură în România, suntem gata să sprijinim aceste companii să rezolvăm aceste probleme. Avem contacte cu ministerele, cu consiliile judeţene, cu primarii”, a declarat Excelenţa Sa Michael Scwarzinger.

Care este secretul succesului unui domeniu în care şi noi am putea excela, turismul, şi de ce atât de mulţi turişti, inclusiv români, preferă Austria?

Emisiunea „Paşaport diplomatic” ne face cunoştinţă şi cu soţia ambasadorului austriac, doamna Rosemaria Schwarzinger, una dintre cele mai active soţii de diplomaţi, din Bucureşti.

Domnia Sa a fost implicată în organizarea Bazarului de Crăciun, eveniment la care au participat 35 de ţări cu misiuni în România.  Au fost vândute o mulţime de produse iar banii obţinuţi au fost folosiţi în scopuri caritabile.

Şi pentru că ne apropiem de perioada sărbătorilor de iarnă, doamna  Rosemaria Schwarzinger vorbeste despre cele mai indragite dulciuri şi obiceiurile tradiţionale austriece, precum cel al aprinderii lumânărilor.

Iar dintr-o asemenea ediţie de sărbătoare nu putea lipsi povestea celebrului bal vienez, bal care a avut loc în acest an  la Timişoara, în prezenţa ambasadorului şi a soţiei sale.

O nouă ediţie cu personalităţi ale lumii diplomatice, ce îmbină politica, istoria, tradiţiile şi cultura popoarelor din diferite colţuri ale lumii, sâmbătă, ora 18.15, la Digi24.

>