Breaking news

Ambasadorul Algeriei la Bucureşti spune că nu a fost niciun fost o eroare de comunicare din partea țării lui

loading...

Habib Chawki Hamraoui, Ambasadorul Algeriei la Bucureşti, a declarat, luni, că nu a fost nicio eroare de comunicare din partea autorităţilor din ţara cu privire la ostaticii români de la In Amenas.

Habib Chawki HamraouiAmbasadorul Algeriei la București contrazice autoritățile române în privința informațiilor comunicate de  Ministerul de Externe din  Algeria cu privire la starea românilor luați ostatici.

Noi am spus clar autorităţilor române că avem un decedat, trei eliberaţi şi unul despre care nu aveam informaţii şi, când am aflat de decesul celui de-al cincilea, le-am transmis la momentul oportun. Aş vrea să vă spun că a fost o operaţiune complexă şi complicată, comandourile erau constituite din persoane de naţionalitate străină, doar trei algerieni. Armata algeriană a fost obligată să intervină în teren la momentul oportun atât pentru eliberarea celor 800 de ostatici, algerieni şi străini, şi pentru a nu crea un precedent în negocierea cu teroriştii. Aş vrea să transmit poziţia clară a Algeriei: fără negocieri cu teroriştii şi luptă neobosită pentru terorismul internaţional”, a declarat ambasadorul algerian.

La întrebarea jurnaliștilor cu privire la starea celui de-al cincilea român, grav rănit, ambasadorul algerian a subliniat că nu a avut această informaţie și că: Nu avem ce să ne reproşăm, făcând referire cu privire la intervenția armatei algeriene pe platforma petrolieră.

În faţa unui asemenea act, nu se pune problema naţionalităţii. Toţi oamenii sunt egali în faţa legii şi a lui Dumnezeu. Niciunul nu e mai scump pentru altul. Carta Drepturilor Omului e clară, fără discriminări, intervenim pentru salvarea tuturor. Am intervenit pentru salvarea tuturor. Dacă putem apoi, de dragul luxul politicii şi al protecţiei mediului, să salvăm arborii şi animalele, am făcut-o”, a declarat Habib Chawki Hamraoui, iritat de întrebările jurnaliştilor români.

Ambasadorul a subliniat şi că acţiunea armatei din ţara sa a fost “rapidă”, într-o situaţie în care deciziile se luau la minut “pentru a nu-i lăsa pe terorişti să preia destinul lumii prin ostatici şi acte cum au fost acestea”.

Secretarul General al MAE, Robert Cazanciuc, a declarat duminică într-o conferință de presă faptul că ministerul îşi exprimă profunda dezamăgire pentru faptul că autorităţile algeriene nu au informat corect, concret şi la timp despre situaţia celui de-al doilea român mort în urma atacului din Algeria.

În urma atacului armat de miercuri de pe platforma petrolieră In Amenas din Algeria, doi români au decedat iar alții trei au reușit să se salveze.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian