Breaking news

Băsescu, lăsat fără Vila Dante. Ambasada SUA la București a închiriat-o pentru șeful misiunii diplomatice

Băsescu a rămas fără celebra Vilă Dante din Primăveri. Guvernul Ponta a închiriat-o Ambasadei SUA la București, ca și reședință pentru noul ambasador.

basescu vila danteGuvernul României a semnat prin intermediul RA-APPS, contractul de închiriere a Vilei Dante, către Ambasada SUA la București. Aici va locui noul Ambasador al Statelor Unite la București. Lunar, americanii vor plăti 20.000 de euro pentru chiria Vilei Dante.

Vila Dante din Bucureşti, aflată în baza de protocol, a fost trecută de Guvern din domeniul public în cel privat al statului, ceea ce permite închirierea sau vânzarea imobilului, operaţiune argumentată prin eliminarea pierderilor şi creşterea veniturilor RA-APPS.

Schimbarea statutului juridic al Vilei Dante a fost efectuată prin ordonanţă de urgenţă.

Vila Dante are o suprafaţă construită de 936 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 2.670 metri pătraţi şi un teren aferent de 4.240 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitnes şi având ieşire spre lacul Herăstrău.

Pe 8 octombrie, Ponta declara la Antena 3 că: Am evaluat cât ar costa chiria lunară pe care RA-APPS doreşte să o încaseze – e vorba de o chirie semnificativă, pentru că, totuşi, e o vilă în zona zero a Bucureştiului – şi avem deja negocieri cu una dintre ambasade pentru a o închiria şi statul român, Guvernul şi bugetul ţării să beneficieze de chiria lunară în urma acele vile.

Decizia lui Ponta venea după două zile de atac furibund al lui Băsescu la adresa premierului.

Nu pot să stau în remorca unui mitoman cum e Victor Ponta şi să fim amândoi etichetaţi la fel. Omul acesta zâmbeşte, râde, e un Oprescu de mai proastă calitate. Măcar Oprescu are mai mult umor. Nici ăla nu face nimic şi tot cu şmecherii de pe malul Dâmboviţei… La fel şi Ponta. Numai că el se pare că nu e chiar de pe malul Dâmboviţei şi mai neevoluat în modul în care exersează clovneria la nivel de şef de guvern”, a spus Băsescu pe 6 octombrie.

În 2012, Băsescu declara la B 1 TV că merge aproape zilnic la Vila Dante ca să înoate acolo, întrucât vila de protocol în care locuiește, nu are piscină.

În 2012, pe 29 iulie, chiar în ziua referendumului de demitere a lui Băsescu, Guvernul a organizat Ziua Porților Deschise la Vila Dante, unde oamenii au stat la cozi interminabile ca să poată vedea cum a fost modernizată vila de lux, din comanda lui Băsescu, pe bani publici.