Breaking news

Aluminiu vs. lemn: Cum alegi pergola retractabila în funcție de modele și materiale?

Dacă te afli aici înseamnă că ești deja la curent cu câteva dintre avantajele oferite de pergola retractabila, însă nu ești tocmai convins ce material ar fi mai potrivit pentru terasa locuinței tale. Înainte de lua o decizie pripită, încearcă să te gândești la ceea ce se potrivește cel mai bine ansamblului locuinței tale la exterior.

Opțiunile de materiale și modele de pergola retractabila sunt variate astăzi. Poți opta pentru o pergola retractabilă din lemn tratat, cedru sau aluminiu. În funcție de materialul pe care îl vei alege, montajul unei pergole retractabile va schimba la 180 de grade aspectul exterior al terasei tale.

Dacă lemnul conturează un cadru primitor, sistemele de pergole metalice din aluminiu propun un design modern, elegant și rezistent. Stilul și execuția unei pergole retractabile vor pune în valoare ansamblul exterior al locuinței. Iar materialul ales se va reflecta în rezistența și costurile de întreținere ale pergolelor retractabile.

Nu este nicio problemă dacă în continuare ești la fel de nehotărât. Ai timp să decizi ce model de pergolă se potrivește ansamblului, dar și cum să alegi materialul potrivit pentru acoperirea terasei. Te invităm să rămâi alături de noi până la final, fiindcă am pregătit special pentru tine câteva informații utile despre sistemele de pergole cu acoperiș retractabil. Îți vom explica ce este o pergola retractabila, în câte moduri poate fi proiectat acoperișul și cum să alegi materialul de execuție.

Pergola retractabila și sisteme de acoperire pentru terasa exterioară

Pergola retractabila propune cea mai populară structură pentru umbrirea teraselor și balcoanelor. Diferit de un foișor sau alt tip de construcție, pergola dispune de un acoperiș retractabil care acoperă un spațiu exterior și îl transformă într-o zonă excelentă de interior.

Frumusețea unui astfel de sistem de umbrire pentru terasă este dată de caracterul funcțional al designului. Dincolo de aspectul său de înaltă calitate, pergola retractabilă asigură eficiență desăvârșită indiferent de anotimp. Un sistem de pergole retractabile asigură o utilizare 365, mulțumită rezistenței sale la vânt puternic, ploaie abundentă, acumulări de zăpadă și soare dogoritor.

Sistemul de pergole retractabile pentru terase poate fi instalat atât independent, în funcție de întinderea spațiului tău exterior, cât și dependent de structura existentă a locuinței. Din moment ce sunt montate dependent de locuință, pergolele retractabile de acest tip sunt condiționate de spațiul disponibil pe care îl ai la exterior. Din punctul de vedere al proiectării, o pergolă retractabilă dependentă va fi susținută de doi stâlpi la exterior, în timp ce interiorul este susținut de fațada casei.

Pe de altă parte, după cum îi sugerează și denumirea, pergola retractabila independentă este o construcție care se poate instala separat de fațada casei. Acest model facilitează montajul, spre deosebire de structura dependentă, deoarece măsurile și amplasarea zonei de locuit în exterior pot fi personalizate în funcție de cerințele tale și nu de fațada locuinței.

Pergola retractabila din lemn

Pergolele din lemn sunt adesea văzute ca fiind opțiunile tradiționale și mai puțin costisitoare ale unei construcții pentru acoperirea terasei. Lemnul este un material ușor de integrat în design, întrucât poate fi vopsit pentru a se potrivi cromaticii locuinței, sau lăsat nevopsit, pentru a crea un efect de patină.

Din punctul de vedere al acoperișului, pergolele din lemn pot fi construite cu un acoperiș solid sau un acoperiș fix cu șipci deschise. Acoperișul solid asigură rezistență împotriva ploii și creează suficientă umbră, în timp ce un acoperiș fixat cu șipci va lăsa terasa expusă la diferitele condiții meteorologice.

Partea mai puțin plăcută este că lemnul este un material greu de întreținut. Se poate umfla, deforma și crăpa după expunerea la diferite fenomene meteorologice. Așadar, spre deosebire de alte materiale, lemnul va necesita o întreținere periodică și mult mai costisitoare pentru a-și păstra aspectul în timp.

Pergola retractabilă aluminiu

Pergolele retractabile din aluminiu sunt concepute ca sisteme automatizate și rezistente de acoperire care îmbracă exteriorul casei, transformând terasa într-o zonă inedită de locuit atât pe timpul verii, cât și în perioada de iarnă. Aluminiul poate fi vopsit electrostatic în așa manieră încât să imite granulația lemnului. Așa că, dacă tânjești după aspectul impunător al lemnului, dar nu îți dorești să te preocupe atât de tare întreținerea, o pergola retractabila din aluminiu este o alegere excelentă pentru tine.

Aluminiul este un material care asigură confort și rezistență sporită. Fiind vorba de un sistem durabil, dacă vei alege pergola retractabila din aluminiu pentru terasa casei tale, o vei putea folosi în condiții meteorologice variate.

Acoperișul pergolei retractabile este realizat din membrană PVC de înaltă calitate, de tip blackout care blochează razele UV și este 100% impermeabilă. Cu ajutorul unor lamele umplute și izolate cu spumă poliuretanică, acoperișul retractabil asigură o rezistență sporită la sarcini mari de presiune: de la vânt puternic, ploaie și la zăpadă de până la 30 cm grosime.

Modele de pergole retractabile din aluminiu

Sunt atâtea motive în favoarea alegerii unui sistem automatizat de pergolă metalică din aluminiu. Totuși, avantajul major al acestor sisteme de umbrire metalice face referire la sistemul lor retractabil de acoperire. Pergola retractabila din aluminiu poate dispune de acoperiș în formă plană, curbată sau orice altă formă.

Pergola retractabilă cu acoperiș drept

Specific construcțiilor cubice și robuste, un acoperiș retractabil în formă plană se va plia excelent construcțiilor cu aspect modern. Recomandarea noastră este să alegi o pergola retractabila cu acoperiș în sistem plan dacă dispui de un spațiu mare de acoperire pe terasă.

Pergola retractabilă cu acoperiș curbat

În cazul în care îți dorești un sistem de acoperire mai deosebit, te îndemnăm să te orientezi spre pergola retractabilă cu acoperiș curbat. Acest tip de acoperiș este potrivit atât pentru zonele cu întindere mai amplă, cât și pentru pergolele dependente de structura locuinței. Curbura acoperișului este pe de-o parte estetică, întrucât asigură un caracter fluid construcției, dar este și funcțională datorită sistemului de scurgere rapidă a apei.

Cauți un sistem de pergole retractabile pentru acoperit terasa? Verifică oferta Tende.ro!

Pergolele retractabile nu sunt doar robuste și ușor de adaptat oricărei cerințe de design și spațiu, dar asigură și o rezistență ridicată dacă alegi materiale de înaltă calitate, așa cum este aluminiul. Verifică chiar acum oferta Tende.ro și descoperă modalități simple și eficiente de umbrire și adăpost suplimentar pentru o terasă perfect amenajată.

AdSem.ro – Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, Content Marketing, optimizare SEO