Breaking news

Bătaie de joc | Alocațiile copiilor ar putea fi majorate cu doar 1.9 lei

loading...

Alocațiile copiilor din România ar putea crește de la 1 ianuarie 2014, cu fabuloasa sumă de 1,9 lei. Guvernul Ponta nici nu vrea să audă de majorare.

alocatii copii romaniaLa o lună de când Senatul a respins majorarea alocației copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 42 la 200 lei, Comisia de muncă din Senat a  aprobat o majorare de ….1,9 lei.

Propunerea avizată de Comisie prevede o majorare direct proporţională cu rata inflaţiei. Mai exact, o indexare aşa cum se întâmplă în fiecare an cu pensiile.

1,8-1,9 lei indexarea pentru copiii între 2 si 18 ani și este în jur de 7-8 lei pentru cei între 0 și 2 ani. E un plus, însă e un vot al comisiei, mai avem mult până la legiferarea acestei inițiative”, a declarat Liviu Pop, preşedintele Comisie pentru muncă din Senat.

La auzul aceste propuneri Guvernul Ponta a luat foc și a spus că nu vrea să majoreze majoreze alocaţiile pentru copii, nici măcar cu un leu pe lună. Motivul? Nu are bani la buget întrucât așa a negociat acordul cu FMI şi Banca Mondială.

În urmă cu o săptămână, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu declara că alocaţiile de stat pentru copii vor creşte, cel mai probabil, abia din anul 2015.

Pe 16 octombrie, propunerea legislativă care prevede majorarea alocației de la 42 lei la 200 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani a fost respinsă de Senat, prin neîntrunirea numărului necesar de voturi pentru adoptarea legilor cu caracter organic.

În prezent, alocația unui copil din România, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, este de 35 de ori mai mică decât cea a unui copil din Uniunea Europeană.

Propunerea de lege are un caracter organic, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest sens. Urmând ca deputații să dea un verdict final pe legea cu majorarea alocației copiilor la 200 lei pe lună.

loading...