Breaking news

Alocaţii doar pentru copiii săraci

Începând cu 2011, alocaţiile vor ajunge doar la copiii din familiile sărace, a anunţat astăzi ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Mihai-Seitan alocatii„Copiii vor primi alocaţiile în funcţie de veniturile părinţilor. (…) Nu este corect ca o familie care câştigă 200.000 euro, de exemplu, să primească aceeaşi alocaţie de la stat. Nu vor mai primi toţi copiii alocaţia de 42 lei, ci doar de la un anumit plafon în jos”, a declarat ministrul Muncii.

Astfel, potrivit lui Şeitan, sistemul de acordare a acestora va fi reanalizat, astfel încât statul să dea alocaţii doar sub un anumit plafon al venitului familial.

Mai mult, secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a precizat că în acest moment se lucrează la un act normativ pentru reglementarea alocaţiilor pentru copii şi este posibil ca toate alocaţiile, precum cea complementară, monoparentală şi cea de stat de 42 lei, să fie transformate într-una singură.

Aşadar, a mai adăugat ea, pe viitor pe viitor va exista o singură alocaţie, care va fi acordată copiilor cu vârste între 0 şi 18 ani.