Breaking news

Alina Tecșor, alături de „tricolore” la European Summer Cups

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Tecșor, consideră că organizarea la Tenis Club Curtea de Argeș a turneului de calificare din grupa C a European Summer Cups Girls U 16 le ajută pe „tricolore” și contribuie la dezvoltarea sportului alb românesc.

alina tecsor tenis argesMă bucur foarte mult că mă aflu la Curtea de Argeș, unde pot să văd fetele noastre. Mulțumesc Dr. Oetker că m-a invitat, este foarte frumos că în țară se organizează asemenea competiții. Sunt foarte încântată de ce se întâmplă la Tenis Club din Curtea de Argeș, pentru că se dezvoltă tenisul. Din punctul de vedere al echipei, al jucătoarelor noastre, este foarte important că aceste competiții se organizează la noi. Le aduce un plus de valoare și pot fi urmărite de specialiștii de la noi. Sunt de gestionat mai ușor acasă decât în deplasare, iar aceste turnee le formează și le ajută pentru mai târziu. Aceste competiții în miniatură le ajută pentru ce le așteaptă la senioare. E aceeași atmosferă, e foarte important ca fetele de mici să fie obișnuite cu competiția. În viitor vom avea un nou val de jucătoare având astfel de condiții” a declarat Alina Tecșor.

”European Summer Cups reprezintă unul dintre cel mai așteptat eveniment din cadrul Tennis Europe Junior Tour. Aflându-ne înaintea celei de a șasea ediții găzduite la Tenis Club din Curtea de Argeș nu putem să nu remarcăm ce bună oportunitate pentru jucătoare de a evolua pentru propria țară înseamnă această competiție. Apoi uitându-ne la rezultate, realizăm că eforturile noastre sunt încununate de succes, tenisul feminin românesc fiind astăzi, în prim planul scenei internaționale. Le ținem pumnii fetelor noastre în grupa C, contra jucătoarelor din Bosnia & Herzegovina, Germania, Letonia, Polonia și Portugalia”, a declarat Ioan Cozma, Director General Dr. Oetker România.

Datorită faptului că selecţionata sub 16 ani fete a Danemarcei nu s-a prezentat, Polonia – ca favorită – va avea liber miercuri. Partidele de calificare din cadrul Grupei C pentru turneul final al European Summer Cups Girls U 16 se vor juca în sistem Fed Cup, cu două meciuri de simplu şi unul de dublu. Primele vor intra în teren naţionalele Letoniei şi Suediei, respectiv cele ale Bosniei&Herzegovinei şi Portugaliei. România va înfrunta echipa similară a Spaniei, pe terenul central de la Tenis Club din Curtea de Argeș, nu mai devreme de ora 15.00. Echipa tricoloră le are în componență pe Oana Smaranda Corneanu, Mihaela Lorena Mărculescu şi Andreea Prisacariu şi antrenorul Mircea Rădulescu.

Partidele din cadrul European Summer Cup pot  fi urmărite pe live streaming, care se poate accesa la link-ulhttp://astenisclub.ro/europeansummercupgirls16/live-broadcast.

Pe site-ul oficial al turneului: www.astenisclub.ro si pagina de Facebook Tennis Junior Stars se găsesc știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției. Partenerul oficial al European Summer Cup este Dr. Oetker România, iar organizatorii turneului Tenis Club Curtea de Argeș si Federația Română de Tenis. Turneul se bucura de sprijinul sponsorilor: Karcher, Steinel, Râureni, Consiliul Local Curtea de Argeş, Consiliul Judeţean Argeş, Hotel Posada, Păstrăvăria Brătioara, Aldis, Vodafone. Parteneri media: Radio Argeș Expres si Ziarul Argeș Expres. Promotorul turneului este SCG – Smart Corporation Group.

tenis europeromania - tenis europeconcurenti tenis europe