Breaking news

Alina Gorghiu: PSD și Tăriceanu au suspendat Constituția pentru senatorul Șova

loading...

Alina Gorghiu acuză PSD și pe șeful Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu că au suspendat Constituția României ca să-l facă scăpat pe senatorul Dan Șova, de cătușele DNA. Atacul co-președintelui PNL vine după ce judecătorii CCR au stabilit miercuri că hotărârea Senatului în cazul votului Șova, este neconstituțională.

alina gorghiu - presedinte pnlDecizia CCR cu privire la votul dat în cazul senatorului PSD, Dan Șova, îi dă muniție de război, Alinei Gorghiu.

”Românii pot constata, încă o dată, că PSD nu știe să-și exercite puterea decât prin abuzuri. PSD și Călin Popescu Tăriceanu au suspendat Constituția pentru senatorul Șova, de o lună și jumătate. Frontul anti-justiție PSD – Tăriceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca dl. Șova să rămână un super-cetatean. Interpretarea dată votului din Senat de această coaliție a fost una neconstituțională. A refuzat să oficializeze votul din Senat printr-o hotărâre, care putea fi atacată la CCR. A modificat în grabă Regulamentul Senatului și Statutul deputaților și Senatorilor, pentru a lăsa fără obiect contestația liberalilor la Curtea Constituțională. Somați de Curtea Constituțională și de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, într-un final, o hotărâre neconstituțională, care neagă evidența: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA în cazul Șova, nu pentru respingerea lor. A trecut o lună și jumătate în care PSD și Tăriceanu s-au jucat de-a v-ați ascunselea cu Constituția. Decizia CCR trebuie pusă în aplicare de urgență, chiar dacă respectarea normelor nu e deloc un lucru ușor pentru PSD. Cazul Șova reprezintă un abuz în plus de contabilizat în bilanțul premierului și al PSD. Este încă o dovadă că PSD nu vrea să se îndrepte, oricâte lecții i-ar da electoratul”, a declarat Alina Gorghiu.

Co-președintele PNL cere ca Tăriceanu să plece din funcție ca urmare a deciziei CCR: În urma deciziei Curții Constituționale, PNL consideră că un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului României este o nouă conducere. Dl. Călin Popescu Tăriceanu a compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care îl așteptăm de  la domnia sa este demisia din funcție.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>