Breaking news

Alina Gorghiu: PNL propune o lege pentru votul în Diaspora

loading...

Alina Gorghiu, co-președintele noului Partid Național Liberal dă asigurări românilor din Diaspora, că până la finele lunii martie, partidul pe care-l conduce va propune un proiect de lege privind desfășurarea votului în Diaspora.

alina gorghiu - presedinte pnlPână la sfârșitul lunii martie, PNL va propune un proiect legislativ pentru votul în Diaspora, ca rezultat al consultărilor pe care le avem cu societatea civilă – ONG-uri din țară și asociații ale românilor din străinătate.

”În ședința Biroului Politic Național al PNL, din 16 martie, vom prezenta acest proiect pe care îl vom promova în cel mai scurt timp în Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral. Este o promisiune pe care le-o facem românilor tratați cu dispreț de PSD, la ultimele alegeri. Este și o datorie de a intra în normalitate, deoarece democrația și drepturile garantate prin Constituție nu se aplică selectiv, doar unor categorii de cetățeni sau în funcție de cum adie vântul electoral. Trebuie însă să avem în vedere cu ce ne confruntăm pentru a duce la capăt acest demers: PNL nu are majoritatea în Comisia de Cod electoral, iar majoritatea PSD nu îi are pe agenda sa pe românii din străinătate”, a declarat Alina Gorghiu.

Șefa PNL adacă PSD și spune că liberalii nu fac niciun pas înapoi în rezolvarea problemei cu votul din Diaspora: Îi anunț pe cei din PSD că nu vom face niciun pas înapoi în demersul nostru de a soluționa problema votului în Diaspora. Îi avertizez că românii nu vor tolera nici de data aceasta să fie umiliți de PSD, așa cum nu au acceptat nici în noiembrie 2014. PSD va plăti politic dacă va refuza să susțină proiectul legislativ pentru votul românilor din străinătate, chiar mai devreme de primele alegeri. Una dintre solicitările importante pe care le-am primit este aceea de a crește numărul parlamentarilor pentru Diaspora. Cred că trebuie să mergem până la capăt când vorbim despre a reda românilor din străinătate drepturile și respectul care li se cuvin. Dezbaterile din Comisia de Cod electoral nu trebuie să ocolească această problemă. Răspunsul prompt din partea Diasporei la apelul nostru pentru consultări ne arată că există un interes real, pe de o parte, pentru modul în care se desfășoară alegerile peste hotare, și pe de altă parte, pentru reprezentarea corectă în Parlamentul României.

PNL își propune elaborarea unei legi a votului prin corespondență cu adevărat utilă românilor din afara granițelor.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian