Breaking news

Alina Ghica, revocată din CSM. Nouă Curți de Apel au dat-o afară din Consiliu

loading...

Alina Ghica este ca și dată afară din CSM. Curtea de Apel Constanţa a votat sâmbătă, în favoarea revocării Alinei Ghica din CSM, fiind cea de-a noua instanță de judecată care se pronunță în acest sens, astfel încât cvorumul de revocare a fost îndeplinit.

alina ghicaAlina Ghica, fostul preşedinte al CSM, va intra în istorie, ca primul membru al Consiliului, ce a fost revocat din funcție.

Procedura de revocare din funcţia de membru CSM a Alinei Ghica a fost declanşată joi de judecătorii Curţii de Apel Cluj.

Adunarea Generală a Judecătorilor a considerat ca fiind necesar acest demers întrucât conduita judecătoarei Alina Ghica a fost lipsită de transparenţă în cursul anului trecut, imaginea Consiliului Superior al Magistraturii fiind grav afectată.

Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.

Tot ce trebuie  să facă acum CSM este să ia act de rezultatul Curţilor de Apel şi să constate faptul că Alina Ghica nu mai este membru al Consiliului.

Alina Ghica declara că nu s-a invocat niciunul dintre cazurile prevăzute de lege pentru revocarea sa din funcţia de membru al CSM, precizând că va respecta deciziile luate în adunărilor generale ale judecătorilor.

Aceeași soartă o va avea și colegul său, judecător, Cristi Danileț, după demersul început pe 7 ianuarie de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Doar câteva judecătorii trebuie să se mai întrunească pentru a vota revocarea acestuia.

loading...