Breaking news

Alina Ghica dată afară din CSM de către 12 Curți de Apel

loading...

Alina Ghica  va fi dată afară din CSM întrucât până în prezent, 12 Curți de Apel din toată țara au votat pentru revocarea acesteia din Consiliu.

alina ghicaLuni, alte două Curți de Apel au votat pentru revocarea din CSM a judecătoarei Alina Ghica.

Judecătorii de la Curtea de Apel Iași și Târgu Mureș au votat luni pentru revocarea Alinei Ghica, deși cvorumul legal de eliminare din CSM fusese atins sâmbătă cu votul Curții de Apel Constanța.

Astfel că Alina Ghica, fostul preşedinte al CSM, va intra în istorie, ca fiind primul membru al Consiliului, ce a fost revocat din funcție. Și toate astea pentru că în 2012 a fost preșul lui Băsescu și politizat forul suprem al justiției.

Procedura de revocare din funcţia de membru CSM a Alinei Ghica a fost declanşată de judecătorii Curţii de Apel Cluj.

Adunarea Generală a Judecătorilor a considerat ca fiind necesar acest demers întrucât conduita judecătoarei Alina Ghica a fost lipsită de transparenţă în cursul anului trecut, imaginea Consiliului Superior al Magistraturii fiind grav afectată.

Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie.

Tot ce trebuie  să facă acum CSM este să ia act de rezultatul Curţilor de Apel în maxim 15 zile de la aducerea la cunoștință a deciziei şi să constate faptul că Alina Ghica nu mai este membru al Consiliului.

Alina Ghica declara că nu s-a invocat niciunul dintre cazurile prevăzute de lege pentru revocarea sa din funcţia de membru al CSM, precizând că va respecta deciziile luate în adunărilor generale ale judecătorilor.

În România sunt 16 Curți de Apel, care au desemnat-o drept reprezentantă în CSM pe Alina Ghica. Dintre acestea, 12 au votat deja pentru revocare, mai sunt de votat pe 23 ianuarie cele de la București și Timișoara.

Nu se va vota și la Curtea de Apel Bacău și Suceava pentru că așa a decis conducerea celor două instituții.

Aceeași soartă o va avea și colegul său, judecător, Cristi Danileț, după demersul început pe 7 ianuarie de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Doar câteva judecătorii trebuie să se mai întrunească pentru a vota revocarea acestuia.

loading...