Breaking news

Alina Dumitru, campioana olimpică l-a judo, s-a retras din activitate

Alina Dumitru, prima sportivă din România, ce a devenit campionaă olimpică la judo, și-a anunțat retragerea din activitate.

După medalia de argint de la Londra, Alina Dumitru a decis că este timpul să își încheie activitatea de sportiv de performanță pentru a deveni antrenoare federală.

„După argintul de la JO Londra, antrenorul Berceanu a insistat să mă retrag, însă am lăsat o pauză ca să cântăresc exact. Nu a fost deloc uşor de luat decizia, dar am hotărât într-un final să mă retrag din activitatea de sportivă. Au cântărit şi accidentările de la JO în luarea deciziei. Însă nu pot rămâne departe de acest sport, aşa că din ianuarie voi fi alături de cei de la FR Judo în calitate de antrenoare federală”, a declarat Alina Dumitru pentru Mediafax.

Alina Dumitru (30 ani) are în palmares 8 titluri de campioană europeană (între 2004-2012, cu excepţia anului 2009), două medalii de bronz la mondiale (2002 şi 2009), iar la Jocurile Olimpice a cucerit aur în ediţia din 2008 şi argint la cea din 2012.