Breaking news

Alina Bica îi ia apărarea Marianei Rarinca: Numai într-o ţară din lumea a treia se poate întâmpla aşa ceva

Alina Bica sare în apărarea Marianei Rarinca, după ce Curtea de Apel a decis luni, casarea hotărârii definitive și rejudecarea dosarului. Fosta șefă a DIICOT spune că așa ceva se poate întâmpla doar într-o țară de lumea a treia.

mariana rarinca - alina bicaAlina Bica a declarat, joi, la Înalta Curte, că speră să nu ajungă în situaţia Marianei Rarinca, al cărei dosar va fi rejudecat, deşi în 20 iunie fusese achitată definitivi și irevocabil pentru acuzaţia de şantaj.

“Sper să nu am soarta Marianei Rarinca. Adică să obţin o soluţie de achitare şi să mă trezesc pe urmă că cineva vine cu unica contestaţie în anulare făcută vreodată de Parchet pe un motiv de incompatibilitate neinvocat în cursul judecăţii. Este abominabil şi ţine de Burundi. Cred că numai într-o ţară din lumea a treia se poate întâmpla aşa ceva. Îmi pare atât de rău de doamna aceea (Mariana Rarinca, n.r.). Nu o cunosc, am citit rechizitoriul, bănuiesc că am o opinie avizată. Îmi pare atât de răi de doamna aceea”, a spus Alina Bica.

Curtea de Apel București a admis luni, solicitarea DNA cu privire la rejudecarea dosarului Rarinca, pe motiv că unul din judecători ar fi fost imparțiali. Deși atât demersul cât și procedura de desfășurare a judecării contestației în anulare, au fost ilegale, pentru că venea de la DNA și pentru că era în avantajul Liviei Stanciu, judecătorii au acceptat să rejudece dosarul Marianei Rarinca.

Deşi CCR a declarat etapa de judecare în cameră preliminară fără citarea părţilor, ca fiind neconstituţională,  DNA a cerut ca termenul procesului Rarinca să fie mutat, astfel încât să nu cadă sub incidența deciziei CCR.

Astfel, judecătorul de cameră preliminară a decis pe 23 iulie să admită cererea DNA, fără a cita avocatul Marianei Rarinca sau pe ea.

Drept urmare, deşi procedura era neconstituţională iar cererea este pur şi simplu aberantă, contestaţia DNA are mai şanse să fie admisă pe fond şi decizia de achitare a Marianei Rarinca să fie desfiinţată.

Mariana Rarinca, acuzată de șantaj de președinta ÎCCJ, Livia Stanciu,  a fost inițial condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Bucureşti.

Însă pe 20 iunie 2015, judecătorii Risantea Gagescu şi Damian Dolache de la Curtea de Ape Bucureşti au achitat-o definitiv şi irevocabil pe Mariana Rarinca.

Drept urmare, Mariana Rarinca a stat nevinovată șase luni la închisoare, iar pe 20 mai 2015 a fost achitată definitiv și irevocabil de Curtea de Apel București.

Acum, judecătorii Risantea Gagescu şi Damian Dolache care au dispus achitarea Marianei Rarinca sunt atacați de DNA și se pregătește arestarea lor.

Mariana Rarinca riscă acum să fie condamnată la închisoare cu executare deși a fost achitată definitiv și irevocabil

>