Breaking news

Alina Bica a oprit difuzarea la TVR a convorbirii în care spune: Am apărut trăgând pe nas?

loading...

Alina Bica a făcut presiuni asupra Directorului Știrilor TVR, Claudiu Lucaci, ca Televiziunea Română să nu difuzeze convorbirea telefonică avută cu reporterul Andreea Anghel, în care șefa DIICOT și-a ieșit din minți și a agresat-o verbal pe reporteră întrebând-o pe un ton răspicat ”În ce poze am apărut? În ce ipostaze? Am apărut trăgând pe nas?”.

alina bica - cenzura TVRAlina Bica a fost sunată joi de către reporterul TVR, Andreea Anghel pentru a-i cere un punct de vedere în legătură cu fotografiile publicate de blogul joscenzura2014.wordpress.com, în care șefa DIICOT apare alături de Elena Udrea și Ana Maria Topoliceanu, în timp ce făceau shopping de lux la Paris.

După ce și-a ieșit din minți în cadrul convorbirii telefonice avute cu reporterul TVR, unde a spus că:”Ce am apărut doamnă?!  Acum bănuiesc că înregistrați convorbirea. În ce poze am apărut, n-aveți prieteni, nu ieșiti în weekend, am apărut în poziții dezolante. Am apărut trăgând pe nas? Cum am apărut?!”, Alina Bica a dat numeroase telefoane la Televiziunea Română prin care a cerut ca interviul telefonic să nu fie difuzat pe post. Alina Bica l-a sunat și pe Directorul Știrilor TVR, Claudiu Lucaci, căruia i-a cerut să nu difuzeze convorbirea telefonică și să pună reporterul să o sune din nou pentru a face alt interviu.

Claudiu Lucaci s-a conformat cerințelor Alinei Bica și a interzis difuzarea pe post a primei convorbiri telefonice și a pus reporterul să facă o nouă înregistrare cu șefa DIICOT, care a și intrat în Telejurnalul de la ora 20.00. Informația a fost dezvăluită de Adelin Petrișor pe blogul personal unde a și publicat înregistrarea cu pricina.

După câteva ore, colega mea a fost sunată de doamna procuror-șef. Alina Bica i-a cerut Andreei să nu difuzeze interviul telefonic, motivând că nu a știut că e înregistrată. Argumentul doamnei nu stă în picioare pentru că ea însăși a spus “bănuiesc că înregistrați convorbirea”, deci era conștientă că va fi citată. Decizia editorială a fost să se difuzeze înregistrarea. Ulterior, purtătorul de cuvânt de la DIICOT a mai sunat un reporter din redacție, tot fără rezultat. Andreea a primit și un email în care i se spunea că prima discuție a fost “amicală”. Într-un final, i-a sunat telefonul și directorului Departamentului Știri, Claudiu Lucaci. Nu știu cu cine a vorbit, însă el a considerat că deontologic este să ascultăm rugămințile procurorului-șef DIICOT și că Andreea trebuie să o sune din nou pe Alina Bica și să facă un alt interviu. Eu am postat aici prima înregistrare pentru că, spre deosebire de șeful meu direct, am considerat că e relevantă din punct de vedere jurnalistic și că a fost făcută cu respectarea tuturor normelor deontologice. Andreea s-a prezentat și a fost întreruptă chiar când încerca să-i spună că dorește o declarație. De asemenea, doamna procuror-șef a dovedit că era conștientă că discuția nu e “off the record”, scrie Adelin Petrișor pe blogul personal.

Iată dialogul halucinant dintre Alina Bica și reporterul TVR.

Reporter TVR: Doamnă Bica vă rugăm frumos să ne dați și…

Alina Bica: Nu comentez, vă rog din tot sufletul, nu comentez absolut deloc, e o chestiune privată, doriți să faceți dezbatere publică pe ea, dezbateți public, nu comentez, chiar nu e cazul.  

Reporter TVR: Totuși apăreți în niște poze….

Alina Bica: Ce am apărut doamnă?!  Acum bănuiesc că înregistrați convorbirea. În ce poze am apărut, n-aveți prieteni, nu ieșiti în weekend, am apărut în poziții dezolante. Am apărut trăgând pe nas? Cum am apărut. Nu aveți prieteni, nu ieșiți în weekenduri, nu vă duceți….?!!! Locuiți numai în casă?? În ce poziții am apărut?!!! Doi la mână, vreunul din documentele alea poartă semnătura mea doamnă?!!! În ce poziții am apărut? În niște poziții pe stradă.

Reporter TVR: Împreună cu doamna Udrea…

Alina Bica: E o problemă că e doamna Udrea?!

Reporter TVR: Dumneavoastră știți mai bine….

Alina Bica: Nu cred că am o problemă cu doamna Udrea, că nu văd de ce aș avea. Chiar nu înțeleg care este problema!!! Poziția publică și politică a doamnei Udrea este una, chestiunea privată este alta. Deci comentați ce doriți.

Reporter TVR: Mai este o problemă. Apar sume mari de bani cheltuite….

Alina Bica: Vă mai spun încă odată, ați văzut vreo chitanță cu numele meu, acele documente publicate pe site, au semnătura mea pe ele???

Adelin Petrișor scrie pe blogul personal, că Alina Bica, după ce a încheiat convorbirea telefonică cu reporterul TVR, i-a cerut acestuia să nu difuzeze cele spuse de ea pe motiv că ”nu știa că este înregistrată”, deși la începutul discuției chiar ea a spus că presupune că discuția este înregistrată.

Pozele au apărut pe site-ul  joscenzura2014.wordpress.com, care a fost închis la câteva ore după ce le-a publicat.

În aceste fotografii, Elena Udrea apare alături de Alina Bica, şefa DIICOT şi de Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>