Breaking news

Alin Trășculescu, eliberat din arestul preventiv

Fostul deputat PDL, Alin Trășculescu a fost eliberat din arestul preventiv, de către Curtea de Apel București.

După doar o săptămână de arest preventiv, Alin Trășculescu a fost eliberat vineri seară din arestul preventiv de către magistrații Curții de Apel București.

Pe 29 noiembrie 2012, magistrații Tribunalului București au aprobat cererea procurorilor DNA, privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a deputatului PDL, Alin Trășculescu, acuzat că a cerut și primit mită suma de 200.000 de euro de la un om de afaceri din Vrancea.

Procurorul de caz a dezvăluit joi în sala de judecată că Alin Trăşculescu avea echipe care filau maşinile SRI şi DNA încă de când acestea intrau în oraşul său, de teama de a nu fi urmărit sau de a se face flagrant.

În plus, Trăşculescu avea oameni care îl urmăreau pe complicele său, din aceleaşi motive.

Politicianul este acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro, pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene ca să atribuie contracte de investiţii unor societăţi.

Alin Trășculescu a pututfi arestat întrucât și-a dat demisia din Camera Deputaților doar cu câteva minute înainte ca deputații să supună la vot ridicarea imunității parlamentare.

Decizia Tribunalului București a fost însă contestată la Curtea de Apel București, unde jduecătorii au decis că fostul deputat poate să fie cercetat în stare de libertate.

Vineri seară, în jurul orei 22.00, Alin Trășculescu a părăsit sediul arestului Poliției Capitalei. Trășculescu candidează în Vrancea pentru un nou mandat de deputat.

>