Breaking news

Alin Petrache este noul președinte al COSR

Alin Petrache, președinte al Federației Române de Rugby, a câştigat joi, alegerile pentru şefia COSR încă din primul tur.

alin petrache - presedinte cosrAlin Petrache a reușit să-și adjudece funcția de președinte al COSR, încă din primul tur cu 143 de voturi, dintr-un total de 210! Octavian Belu a obţinut doar 33 de voturi, iar Elisabeta Lipă 21.

Votul pentru alegerea preşedintelui COSR a început, joi la 11:30 . Au fost prezenți 109 membri dintr-un total de 129. Există 4 categorii de alegători, ale căror voturi valorează de la 1 la 4 puncte, în funcţie de federaţiile pe care le reprezintă. Ponderea votului este de 210.


Sunt emoţii ca înaintea oricărei competiţii. Am doi contracandidaţi extrem de puternici, două forţe ale sportului românesc. Cînd am venit ne-am strîns mîinile, e normal, sîntem prieteni. Şi după data de 29 rămînem toţi în sport, împreună trebuie să reclădim„, a declarat Petrache înaintea începerii votului.

Astfel că funcția de șef al COSR se transferă de la un rugbyst la alt rugbist, întrucît și Octavian Morariu a jucat rugby.

Născut pe 29 octombrie 1976 la Bucureşti, Alin Petrache, fost căpitan al naţionalei de rugby a României, a fost între 2005 şi 2008 a fost secretar general adjunct la Comitetul Olimpic Sportiv Român.

Alin Petrache a jucat rugby la echipele Dinamo Bucureşti, cu care a cucerit patru titluri naţionale şi două Cupe ale României, dar şi RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon şi Beziers, iar cu echipa naţională, al cărei căpitan a fost, a cucerit tilul european în 2000 şi 2002.

Între 2009 şi până în prezent, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, iar din Mai  2012 până ianuarie 2013 a fost vicepreşedinte al Comitetul Olimpic Sportiv Român.

În prezent, Alin Petrache este Deputat PSD în actuala legislatură.

Funcția de președinte al COSR a mai fost deținută în trecut și de nume grele din sportul românesc, precum, Ion Țiriac și Lia Manoliu.

Alegerile pentru președinția COSR au avut loc, întrucât pe 15 aprilie, Octavian Morariu a anunțat că renunță la funcția de președinte al COSR.