Breaking news

Alì Agca a fost eliberat: ‘Eu sunt eternul Isus’

4ANKARA –  a fost eliberat astăzi, după aproape trei decenii de detenție, Mehmet Alì Agca, lupul gri’ de origine turcă ce în 13 mai 1981 a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani,  a petrecut 29 de ani în închisoare, inițial în Italia, apoi în Turcia, în urma extrădării din anul 2000. Fost membru al grupării teroriste de extremă dreaptă Lupii gri, Alì Agca și-a ispățit de asemenea pedeapsa pentru uciderea în 1979 a unui faimos jurnalist turc – Abdi Ipekçi.

Nici în momentul eliberării nu a renunțat la declarațiile șocante : într-un mesaj încredințat avocatului său a anunțat sfârșitul lumii și s-a definit a fi  ‘eternul Isus’. Se pare că după ieșirea din închisoare acesta va trebui să facă o vizită psihiatrică la o cazarmă militară pentru a se stabili aptitudinea sa pentru serviciul militar, obligatoriu în Turcia. Deși în 2006 medicii l-au diagnosticat ca având probleme serioase de personalitate și un caracter asocial, raportul nu a fost, se pare, validat.

După toate acestea, Alì Agca plănuiește o excursie la Vatican pentru vizitarea mormântului lui Papa Ioan Paul al II-lea, dar și scrierea Memoriilor sale, pentru care a cerut 5 milioane de dolari. Se pare că este și scump la vedere, potrivit unor informații prețul unui interviu televizat cu acesta ridicându-se la 2 milioane de dolari.

Andreea Fekete

>