Breaking news

Alfie Arcuri din Australia, favorit să câştige Cerbul de Aur 2019

Cerbul de Aur 2019 a început în forţă, joi seară, în Piaţa Sfatului din Braşov. Toţi cei 12 concurenţi au evoluat în prima seară de concurs. Favoritul primei seri de interpretare este concurentul din Australia, Alfie Arcuri.

Australianul Alfie Arcuri a cântat fără cusur piesaTo myself, culegând ropote de aplauze din partea spectatorilor prezenţi în Piaţa Sfatului din Braşov.

Graţie timbrului vocal deosebit şi a interpretării impecabile, exclusivNEWS.ro îi creditează, după prima seară de concurs, cu prima şansă la câştigarea trofeului Cerbul de Aur 2019.

Alfie Arcuri a devenit celebru după ce în 2016 a cucerit concursul The Voice în Australia.

Primul său single, If They Only Knew, lansat în iulie 2017, are deja 3,5 milioane de difuzări în mediul online. Al doilea single, scris chiar de el, Love is Love, a devenit imnul Campaniei de Egalitate în Căsătorie din 2017, iar Alfie o emblemă a comunității LGBTI, pentru deschiderea sa.

După un turneu național cu Samantha Jade în 2018, a participat la Eurovision Australia Decides, unde întreaga națiune l-a văzut interpretând live la SBS actualul single To Myself, produs de celebrul Audius Mtawarira. Piesa a fost selectată din peste 700 de înscrieri pentru concurs, iar în mai puțin de o lună a fost difuzată de peste 100.000 de ori.

Şase artişti au interpretat melodia ȋn limba română, iar şase o piesă din repertoriul propriu, urmând ca vineri, în cea de-a doua seară a concursului, după acelaşi algoritm, ceilalţi şase finalişti să interpreteze melodia ȋn limba română, respectiv pe cea din repertoriul propriu.

Syuzanna Melqonyan, din Armenia şi Sara De Blue, din Austria, au ales melodii din repertoriul Deliei. Syuzanna va cânta „Pe aripi de vânt”, iar Sara De Blue, „Ce are ea”. Artista austriacă a îndrăgit melodia de cum i-a înţeles mesajul. „Iniţial, m-a atras aranjamentul muzical, iar apoi versurile şi modul în care am rezonat cu ele. Consider că Delia este foarte talentată”, spune Sara. Ca să se pregătească, ea a apelat la ajutorul unei prietene din România.

Tamara, din Georgia, s-a regăsit în melodia „De la capăt”, a trupei Voltaj.

Monika Marija, din Lituania a interpretat melodia „Mă ucide ea” (Mihail).

Florin Răduţă a interpretat piesa „Dragostea rămâne, însă emoţiile l-au copleşit iar prestaţia sa nu a fost pe măsura aşteptărilor.

Anna Odobescu, din Republica Moldova a cântat melodia „Un actor grăbit”, a regretatei artiste Laura Stoica.

Ceilalţi şase concurenţi – Alfie Arcuri (Australia), Cynthia Verazie (Cipru), Veronica Liberati (Italia), Eliza  G (Italia), Ralfs Eilands (Letonia), Renate (România), au interpretat câte o melodie din repertoriul propriu.

>