Breaking news

Alexandru Niculae, demis pe nedrept. Procurorii recunosc că au emis mandate de aducere

Alexandru Niculae a fost demis pe nedrept din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Capitalei. Procurorii au recunoscut azi că au emis mandate de aducere pentru cei 100 de elevi de la Bolintineanu.

alexandru niculaeAlexandru Niculae a plătit cu funcția, oalele sparte de procurorii lui Băsescu și Ponta.

Polițistul a fost schimbat din funcție ca urmare a abuzurilor făcute de procurorul de caz ce se ocupa de instrumentare a dosarului de fraudă de la BAC.

Singura lui greșeală a fost că inițial a spus că mandatele fuseseră emise de Tribunalul București.

Însă s-a corectat precizând că ele fuseseră emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Vă spuneam că aceste mandate de aducere au fost emise de instanța de judecată. Ele au fost emise de Parchetul de pe Lângă Tribunalul București. Mi s-a comunicat că procurorul de caz a luat decizia de a renunța la transportul copiilor și de a fi audiați acum. Am înțeles că vor fi chemați la începutul săptămânii viitoare, luni, marți și miercuri. În următoarele minute, copiii vor fi lăsați să plece acasă”, a spus vineri, Alexandru Niculae.

Procurorii recunosc azi că au gafat în cazul anchetei de la Bolintineanu, dar doar din punct de vedere al comunicării nu și al abuzului prin emiterea de mandate de aducere fără să fi citat în prealabil elevii. Și pentru proasta comunicare parchetul dă vina, chici pe cine? Pe polițistul sacrificat deja, pe Alexandru Niculae.

”Nu s-a reuşit comunicarea publică a faptului că, deşi fuseseră emise mandate de aducere, acestea urmau să fie puse în aplicare doar în situaţia în care martorii ar fi refuzat să se prezinte la audieri ulterior citării de către procuror. …..Comunicarea s-a făcut de către mai multe persoane, ceea ce a dus la declaraţii aparent contradictorii, dar care în fapt erau incomplete (purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a referit la existenţa mandatelor de aducere, deoarece doar o eventuală punere în executare a acestora era de competenţa instituţiei din care face parte; purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a declarat că nu s-au pus în aplicare mandate de aducere, fără a menţiona că acestea fuseseră totuşi emise)”, se precizează în comunicatul de presă al Parchetului General.

Cu toate acestea, procurorul de caz care a creat haos la Liceul Bolintineanu scapă basma curată, în timp ce polițistul a rămas fără job.