Breaking news

Alexandru Nazare, demis de Florin Cîţu din funcţia de Ministru al Finanţelor

Prim ministrul Florin Cîţu l-a dat afară din Guvern pe Alexandru Nazare. După doar şase luni, Nazare este remaniat din funcţia de Ministrul de Finanţe.

Florin Cîţu i-a cerut demisia lui Nazare şi pentru că acesta a refuzat, l-a revocat din funcţie pe motiv că nu şi-a făcut treaba la Minister.

„Azi, după o discuție cu membrii coaliției la prima oră am transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. A avut posibilitatea să-și prezinte demisia, a preferat să fie revocat. Am transmis propunerea ca eu să fiu ministru interimar. În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia domnului Nazare. Azi dimineață am avut o nouă discuție cu liderii coaliției și am informat despre refuzul lui Alexandru Nazare de a-și dea demisia și despre decizia de a fi revocat. Decizia am luat-o după analiză la 6 luni de zile. Avem proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Alexandru Nazare a confirmat la Antena 3 că a refuzat să demisioneze din funcţie.

„Mi-am făcut treaba, am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori şi reflectate în evaluările instituţiilor internaţionale. I-am spus premierului că stăm bine cu execuţia bugetară şi că nu am motive întemeiate să îmi înaintez o demisie. Am considerat că este înţelept ca în această perioadă să îmi menţin neutralitatea politică, prin prisma poziţiei de ministru al Finanţelor”, a afirmat Alexandru Nazare, joi pentru Antena 3.

Iohannis a semnat, joi, decretul privind revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de Ministru de Finanţe şi a acceptat ca interimatul să fie preluat de Florin Cîţu.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:– Decret de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor;– Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanţelor, interimar”, arată Administraţia Prezidenţială.

>