Breaking news

Alexandrion Grup, prima companie din sud estul Europei care va produce whisky

loading...

Alexandrion Grup, cel mai mare producător de băuturi alcoolice din România dă lovitura în Europa. Va produce în premieră celebra băutură, whisky, după o reţetă proprie.

whisky - alexandrionÎnființată în 1994 de către Nawaf Salameh, Alexandrion Grup, după ce a cucerit piaţa românească de băuturi alcoolice, compania se pregăteşte să dea lovitura în Europa.

Compania românească va produce în premieră whisky. Pentru a putea produce această băutură extrem de celebrăîn lume, compania a apelat la un consilier scoţian, a importat malţ din Belgia şi 600 de butoaie din SUA.

Procesul de distilerie a început în urmă cu câteva luni, astfel că în luna iulie s-a depus în butoaiele importate din SUA, prima producţie de whisky. Însă, românii vor putea să guste celebra licoare abia în 2020. Până atunci stă trei ani la păstrare în butoaiele speciale americane pentru a căpăta gustul şi mirosul specific.

Cu o cantitate anuală de 8 milioane de litri, Alexandrion Grup a crescut în ultimii ani, producţia la export ajungând la circa 8% din tot ce este ambalat în fabrică.

Compania deţine laborator propriu de testare a produselor care ies pe poarta fabricii, astfel încât calitatea acestora să fie la cele mai înalte standarde.

Alexandrion Grup deţine două puţuri de mare adâncime de unde extrage apa pe care o purifică şi apoi o utilizează în procesul de distilerie.

Prin intermediul funcţaiei Alexandrion, compania se implică în susţinerea sportului românesc. Fotbalul, tenisul de câmp, handbalul şi polo sunt doar câteva din ramurile sportive care se bucură de susţinerea Alexandrion în ultimii ani.

loading...