Breaking news

Alexandra Dulgheru, victorie dramatică în turul doi la Roma

loading...

Alexandra Dulgheru a reușit miercuri seară o victorie spectaculoasă dar în același timp dramatică, în turul doi la simplu feminin la turneul de la Roma. Românca a eliminat-o pe Lucie Safarova, dar doar după ce a ratat șapte mingi de meci.

Alexandra Dulgheru, Alexandra|wta312712Alexandra Dulgheru s-a impus miercuri, în trei seturi, în fața jucătoarei din Cehia, Lucie Safarova, la capătul unui meci maraton cu final dramatic.

După două ore și 28 de minute de joc, Alexandra Dulgheru, venită din calificări, a învins-o pe Lucie Safarova, cap de serie numărul 12 la Roma.

Alexandra Dulgheru a pierdut rapid primul set al partidei disputate cu Lucie Safarova, cu scorul de 1-6.

După care, în setul doi, românca a reușit să se impună cu scorul de 6-4.

Câștigarea setului doi i-a dat încredere Alexandrei Dulgheru care a condus în setul trei cu scorul de 3-0. Dar Lucie Safarova a avut o revenire spectaculoasă și a egalat scorul la 3-3. Și după ce a anulat două mingi de un nou break la 3-3, românca a făcut re-break la scorul de 4-3, iar la 5-3 a servit pentru meci. Însă, din păcate, Dulgheru și-a pierdut din nou serviciul. Iar la 5-4, Dulgheru a ratat trei mingi de meci pe serviciul adversarei care apoi a reușit egalarea la 5-5. Mai apoi atât Dulgheru cât și Safarova și-au făcut pe rând serviciul și s-a ajuns la tie-break pentru a se decide învingătoarea.

Dulgheru și-a pierdut serviciul în debutul tie-break-ului după care a făcut re-break și break și a preluat conducerea cu 4-1, 5-2, 6-2, scor la care a ratat a patra minge de meci, prima pe propriul serviciu. După care, românca a ratat și celelalte trei mingi de meci, iar Safarova a egalat scorul la 6-6. Dulgheru a reușit să-și fructifice al doilea serviciu și a făcut rost de cea de-a opta minge de meci pe care a reușit să o fructifice în cele din urmă și să câștige partida.

În optimi de finală, Alexandra Dulgheru va juca cu rusoaica Ekaterina Makarova.

Calificarea în optimi de finală, pentru a doua oară în carieră după ce în 2010 a reușit să acceadă în această etapă a turneului, îi asigură româncei un cec în valoare de 22.800 de euro și 105 puncte WTA.

Tot azi, în optimi de finală la simplu feminin la Roma s-a calificat și Simona Halep, care a învins-o în două seturi pe americanca Alison Riske, scor 6-3, 6-0.

loading...