Breaking news

Alexandra Dulgheru, învinsă de Caroline Wozniacki în finala de la Kuala Lumpur

loading...

Alexandra Dulgheru a ratat duminică, câștigarea celui de-al treilea turneu WTA din carieră. Românca a fost învinsă în finala turneului WTA de tenis BMW Malaysian Open de la Kuala Lumpur, din Malaysia, de principala favorită a competiției, daneza Caroline Wozniacki.

alexandra dulgheru - kuala lumpurAlexandra Dulgheru a pierdut finala cu daneza după o oră și 50 de minute de joc, cu scorul de 6-4, 2-6, 1-6.

Românca nu a reușit să o învingă pe daneza Caroline Wozniacki, locul 5 mondial și principala favorită la Kuala Lumpur.

Semifinala istovitoare de sâmbătă, disputată cu australianca Jarmila Gajdosova, pe parcursul a trei ore și 15 minute de joc, și-au pus amprenta asupra româncei.

La fina de partidă, daneza  felicitat-o pe româncă pentru jocul prestat și a spus că nu credea că o să reziste.

“Ai avut o săptămână extroardinară, evoluția ta este din ce în ce mai bună. Am jucat și în urmă cu o săptămână, dar azi a fost un meci complet diferit. Nu credeam că o să reziști atât de bine, mai ales că ai jucat 3 ore și 15 minute în semifinale. Îți urez mult noroc pentru turneele viitoare”, a spus Wozniacki.

Chiar dacă a pierdut Dulgheru își confirmă forma bună în care se află la început de sezon 2015.

Accederea în finala de la Kuala Lumpur îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA.

În timp ce daneza va primi 280 de puncte WTA și un cec în valoare de 43,000 de dolari.

Alexandra Dulgheru are în palmares două titluri WTA, cucerite în 2009 și 2010 la Varșovaia în Polonia. Cele 180 de puncte cucerite la Kuala Lumpur o vor propulsa de luni pe locul 71 mondial în ierarhia WTA.

loading...