Breaking news

Alexandra Dulgheru, calificare dramatică în finala de la Kuala Lumpur

loading...

Alexandra Dulgheru a reușit sâmbătă să se califice în finala turneului de la Kuala Lumpur, la capătul unui meci dramatic care a durat trei ore și 15 minute. Românca a învins-o pe Jarmila Gajdosova, în trei seturi și va juca prima ei finală WTA din 2015.

alexandradulgheruAlexandra Dulgheru, locul 94 mondial, a reușit un meci uluitor, sâmbătă la Kuala Lumpur, unde a eliminat-o în semifinale pe Jarmila Gajdosova, a patra favorită a competiției.

După ce a pierdut primul set cu 5-7, românca s-a impus în setul doi cu 7-5, iar în cel decisiv a câștigat în tie-break.

În setul doi, românca a revenit de la 2-4 la 7-5, încheind setul pe serviciul adversarei, cu o minge trimisă fix pe lina de fund a terenului de tenis,

Setul trei a fost cu adevărat dramatic. De trei ori la rând, Dulgheru era să își piardă serviciul, însă de fiecare dată românca a revenit în game și astfel s-a ajuns la tie break, unde s-a impus cu 7-4, după 3 ore și 15 minute de joc.

În finală, Alexandra Dulgheru va juca cu învingătoarea semifinalei disputate de Caroline Wozniacki și Su-Wei Hsieh.

Accederea în finala de la Kuala Lumpur îi asigură româncei un cec în valoare de 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA.

Dacă duminică va câștiga finala, Alexandra Dulgheru va primi 280 de puncte WTA și un cec în valoare de 43,000 de dolari.

Alexandra Dulgheru are în palmares două titluri WTA, cucerite în 2009 și 2010 la Varșovaia în Polonia.

A fost cea de-a treia partidă disputată de Alexandra Dulgheru cu Jarmila Gajdosova din 2015. Primul meci a fost la Australian Open, unde românca a fost învinsă în primul tur. După care, românca și-a luat revanșa în fața australiencei, la Doha, în turul doi la Doha.

loading...