Breaking news

ALERTĂ: Scurgeri radioactive la o altă centrală nucleară din Japonia

Scurgeri de substanţe radioactive au fost depistate la centrala nucleară din Tsuruga, prefectura Fukui. Informaţia a fost comunicată public luni, 2 mai, de agenţia niponă Kyodo.

tsuruga-fukui-japonia-scurgeri-nucleare-mai-2011-news-alertGuvernul prefecturii Fukui a declarat luni că a fost detectat o creştere a nivelului de substanţe radioactive din apa folosită la răcirea barelor reactorului nuclear numărul doi al centralei.

Japan Atomic Power Co., compania care operează centrala Tsuruga, situată în prefectura Fukui, va închide manual reactorul 2 şi va examina sistemul primar de răcire al acestuia. Guvernul local a negat că nivelul înregistrat de radioactivitate ar putea ameninţa mediul din imediata apropiere a centralei.

Centrala nucleară Tsuruga, din prefectura Fukui, se află pe coasta de vest a Japoniei.

Ulterior seismului din 11 martie 2011, care a avut magnitudinea peste 9 grade pe scara Richter şi care a fost urmat de un tsunami devastator, la centrala nucleară Fukushima 1, deservită de compania TEPCO, din nord-vestul Japoniei, au avut loc o serie de accidente la mai multe reactoare, generând o scurgere gravă de radiaţii. Catastrofa a fost aşezată la acelaşi nivel de gravitate cu evenimentul de la Cernobîl, din 1986. Situaţia de la Fukushima a putut fi cu greu stabilizată abia după două luni de la producerea accidentelor.