Breaking news

Aleodor Frâncu și-a dat demisia de la Romatsa, dar s-a mutat pe alt post de manager

loading...

Demisie doar de ochii lumii. Aleodor Frâncu a demisionat după catastrofa aviatică din 20 ianuarie din Munții Apuseni, dar doar pentru a se muta pe alt post de conducere în cadrul Romatsa.

aleodor francu - romatsaFostul şef ROMATSA, Aleodor Frâncu, care a demisionat din funcţie pe 22 ianuarie, după ce premierul Ponta a reclamat deficienţe în gestionarea accidentului aviatic din Munţii Apuseni, lucrează în continuare în cadrul companiei de stat, dar ca director de dezvoltare.

După 26 de ani de experienţă în aviaţie, cred că ar trebui să mai fiu util“, a spus Frâncu. Aleodor Frâncu a ocupat mai multe funcţii de conducere la ROMATSA începând din 2006.

La auzul celor întâmplate, Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu a solicitat Consiliului de Administrație al Romatsa, să îl demită pe Aleodor Frâncu dar și pe Bogdan Donciu.

În urma raportului prezentat de Primul Ministru s-a solicitat Consiliului de Administrație al RA ROMATSA demiterea celor doi directori Dl. Aleodor Frâncu – Director General și Dl. Bogdan Donciu – Director Adjunct Operațional. RA ROMATSA se află sub incidența OUG 109/2011, motiv pentru care Ministerul Transporturilor nu poate interveni în structura managerială a companiei, aceasta atribuție îi revine exclusiv Consiliului de Administrație. Mai mult decât atât, MT nu fost informat de către Consiliul de Administrație cu privire la modificările aduse în organigramă”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor, remis exclusivNEWS.ro.

Am solicitat Consiliului de Administrație al Romatsa un punct de vedere cu privire la aceste schimbări care nu ne-au fost comunicate“, a declarat Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba, în pasul Ursoaia. Romatsa nu a fost capabilă să localizeze avionul prăbușit.

loading...