Breaking news

Alegerile dificile – cum să iei cele mai inspirate decizii atunci când timpul te presează

Într-o lume a posibilităților, necesitatea de a face o mulțime de alegeri este o realitate cu care se confruntă fiecare dintre oamenii contemporani. De la achiziționarea prânzului sănătos în defavoarea celui de tip fast-food și până la renunțarea la locul de muncă pentru a te muta în alt oraș alături de persoana iubită, fiecare decizie te va afecta într-o măsură sau alta.

Atunci când presiunea timpului se adaugă stresului adus de simpla necesitate de a face o alegere, misiunea celui care va trebui să decidă în ce direcție se îndreaptă devine și mai dificilă. Manevrarea corectă a situației și cunoașterea unor trucuri simple care să ajute la limpezirea minții sunt absolut esențiale pentru a nu claca în fața provocării.

Află 3 metode eficiente care să te ajute să iei cele mai inspirate decizii, indiferent de circumstanțele la care trebuie să te adaptezi:

  • Analizează situația în detaliu

Este extrem de important ca decizia ta să fie una foarte bine fundamentată, pentru a nu simți ulterior emoții neplăcute de tipul rușinii sau al regretului. În funcție de importanța chestiunii, ia-ți mai mult sau mai puțin timp pentru a analiza în detalii aproape matematice toate laturile problemei. Te va ajuta, de asemenea, să întocmești liste de argumente pro și contra. Când vine vorba de hotărâri cu o greutate aparte, ia în considerare absolut toate posibilele aspecte care ar putea influența în vreun fel situația. Ascultă-ți intuiția, găsește argumente logice, caută un semn care să te inspire pe un site de astrologie precum Astrolov.ro. Brainstorming-ul este o etapă esențială în procesul decizional.

  • Gândește-te la alternative

Un alt sfat de care merită să ții cont pentru a-ți îmbunătăți capacitatea de a lua decizii este acela de a te gândi la o serie de alternative odată ce consideri că ai ajuns la varianta finală. Dacă ai suficient timp la dispoziție, așteaptă o zi sau două după ce ai luat hotărârea și cercetează apoi la rece, cu mintea limpede, alternativele care ar putea înlocui alegerea ta. Ai fi surprins să afli cât de multe situații se schimbă radical în ultima clipă, fără ca această schimbare să fie impulsivă.

  • Stabilește-ți prioritățile

De multe ori se poate întâmpla ca deciziile tale să nu fie benefice tuturor celor din jur sau chiar să deranjeze persoane pe care poate nu ai fi vrut să le rănești. Pentru a nu fi încercat de vinovăție și pentru a evita tentația de a te gândi dacă ,,nu cumva era mai bine invers”, stabilește încă de la început care sunt prioritățile tale și notează-le într-un carnet dacă simți nevoia. Uneori este de preferat să ții cont și de opiniile din exterior, alteori fiind absolut esențial să te raportezi exclusiv la dorințele tale, indiferent dacă aceasta ar presupune alegerea unui drum mai greu.

Orice ar fi, nu te speria de situația cu care te confrunți, oricât de complexă și greu de manevrat ar părea. Cu calm și cu un strop de organizare, orice problemă își va găsi soluția perfectă.

Sursa foto: unsplash.com.

>