Breaking news

Alegerea unui cămin de bătrâni – 3 aspecte esențiale pe care să le ai in vedere

Cu siguranță seniorii din viața noastră merită cea mai bună îngrijire posibilă. Fie că este vorba despre vârstnici semi-independenți sau care depind complet de asistență de specialitate, cazarea lor într-un cămin de bătrâni privat le poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Află din articolul nostru ce să ai în vedere atunci când alegi noua lor rezidență. 

Cum alegi cel mai potrivit cămin de bătrâni?

Un centru de îngrijire a seniorilor premium va putea acoperi toate nevoile vârstnicilor: de la cele medicale la cele care au în vedere socializarea și relaxarea. Cu toate acestea, când ești în căutarea locului ideal pentru părinții sau bunicii tăi, trebuie să iei în considerare și lucruri precum proximitatea față de casă, astfel încât să îi poți vizita pe cât de mult posibil și, desigur, costurile lunare pe care le presupune.

Iată ce alte aspecte esențiale să ai în vedere:

  1. Serviciile oferite în materie de lifestyle

Fie că seniorul drag din viața ta suferă sau nu de una dintre bolile frecvente ale bătrâneții, înaintarea în vârstă aduce cu sine anumite schimbări în organism care nu pot fi oprite. Prin urmare, o stare de fragilitate se va instala odată cu trecerea timpului, iar vârstnicii vor simți nevoia de a primi afecțiune și alinare în această etapă a vieții lor.    

Pentru că stilul de viață poate încetini sau ține sub control simptomele apărute în urma procesului de îmbătrânire, este important ca seniorii să se poată bucura de o alimentație sănătoasă și o viață activă, în care să existe cât mai puțini factori de stres. Cazarea într-un cămin de bătrâni privat le poate ușura cu mult eforturile zilnice pe care aceștia le depun în realizarea sarcinilor casnice.

Astfel, starea lor generală va fi îmbunătățită atunci când se pot bucura de un meniu personalizat pregătit în fiecare zi în incintă, cât și de antrenamente fizice ușoare, care să le păstreze corpul și mintea active.   

2. Pachetele medicale oferite

Cu siguranță că un vârstnic care suferă de Alzheimer, Parkinson sau alte asemenea afecțiuni grave au nevoie să se bazeze constant pe asistența celor din jur. Într-un cămin de bătrâni privat, asistența medicală ar trebui să fie disponibilă 24/7, iar starea de sănătate a rezidenților ar trebui monitorizată constant pentru a minimiza riscul de agravare a simptomelor. 

Asigură-te că locul la care te-ai gândit beneficiază de o echipă de medici profesioniști care știu cum să se confrunte cu situațiile de criză și, de asemenea, că personalul căminului este mereu în contact și cu medici specializați pe diferite domenii, astfel încât sănătatea rezidenților să fie mereu prioritizată. În funcție de afecțiunile vârstnicului, optează pentru pachetul medical care se mulează cel mai bine pe nevoile acestuia. 

3. Beneficii în materie de viață socială și stimulare cognitivă

Sănătatea mentală joacă un rol esențial în bunăstarea generală a oricărui vârstnic. Beneficiile precum terapia ocupațională, gimnastica acvatică sau serile de relaxare cu jocuri de societate nu ar trebui să lipsească din serviciile oferite de un cămin de bătrâni privat. Astfel, fiecare rezident îți va putea forma noi legături cu oameni aflați în condiții similare sau care au în comun aceleași hobby-uri.

Nu neglija acest aspect, deoarece depresia, anxietatea sau singurătatea cronică sunt afecțiuni ale bătrâneții care pot determina apariția unor boli precum demența sau schizofrenia. 

Ia în considerare aceste aspecte atunci când alegi un cămin de bătrâni. 

Sursa: https://www.freepik.com/free-photo/senior-women-giving-each-other-high-five_3213001.htm#query=elder%20home&position=1&from_view=search

>