Breaking news

Alegerea unei garsoniere de vânzare rentabile – recomandările experților Compari Imobiliare

Procesul pe care îl implică achiziționarea unui imobil – garsonieră sau apartament – este unul destul de complex. Cei care s-au săturat să achite lună de lună sume colosale pentru chirie trebuie însă să treacă prin acesta. Desigur, pot merge și pe varianta simplă, în care alegerea este la pură întâmplare, dar la ce nivel se vor ridica condițiile de confort asigurate?

Când vine vorba despre o astfel de misiune, experții în domeniu – Compari Imobiliare – vin în întâmpinarea tuturor cu cele mai bune soluții, disponibile publicului larg pe portalul online compariimobiliare.ro. În cadrul acestui site se găsesc cele mai variate oferte imobiliare, de vânzare sau închiriat, inclusiv case și terenuri. De asemenea, cei interesați găsesc statistici cu date de actualitate, în permanenţă – acestea conțin prețurile reale practicate în diverse județe și zone din țară. Persoanele care au nevoie de consultanță și ajutor pe tot parcursul procesului pot apela la ajutorul unei agenții imobiliare potrivite.

Aspecte de bifat în achiziția unei garsoniere

Fiecare pas implicat în acest proces are o semnificație aparte, neapărat de îndeplinit și respectat întocmai. Mulți ajung abia după ani de chirie la concluzia că respectivele sume pot reprezenta rata la propria locuință.

Indiferent că deja există o sumă de investit în una din numeroasele garsoniere de vanzare din oraș sau intenția este de a apela la un credit ipotecar sau la programul Prima Casă, este o idee de pus în practică. În general, se optează pentru acest din urmă program, întrucât avansul ce trebuie achitat reprezintă numai 5% din suma totală. Restul sumei se achită treptat celui care vinde, în condițiile stabilite de ambele părți.

Modalitatea de plată reprezintă un aspect de soluționat înainte de a începe procesul de achiziție. Pot apărea tot felul de probleme sau nereguli atunci când se dorește a achita printr-un împrumut. Au și băncile politici destul de complicate, cu aspecte ce trebuie neapărat avute în vedere.

Locația joacă un rol destul de important în toată această ecuație. Cumpărătorii trebuie să se decidă de la bun început în privința acestui aspect. În situația în care preferințele vizează un apartament nou, parte a unui ansamblu rezidențial construit recent, cu siguranță că și prețul de plătit va fi unul mai mare. Desigur, zona în care se află acesta determină prețul final – cartierele mărginașe fiind cele mai accesibile din punct de vedere financiar.

Accesibilitatea pe care o oferă însă nu trebuie pierdută din vedere. Mai ales cei care au familii cu copii ar trebui să se intereseze mai mult în privința acestui aspect – sunt unitățile de învățământ în apropiere? Beneficiază zona de spațiu de joacă amenajat în acest scop? Disponibilitatea centrelor comerciale, a stațiilor de autobuz, farmaciilor, băncilor sunt din nou aspecte importante de introdus în calcul.

Calitatea construcției este criteriul neapărat de bifat, de urmărit și de îndeplinit la cele mai înalte cote. Cu cât acestea sunt respectate mai cu strictețe, cu atât condițiile de trai vor fi mai deosebite. Ca exemplu de consecințe negative și nedorite, putem menționa lipsa unei izolații corespunzătoare și a cheltuielilor pe care o astfel de operațiune le implică, mai ales când rata este deja destul de solicitantă.

Atât aceste aspecte, cât și altele asemenea pot face diferența în ceea ce privește achiziția unei garsoniere. Cunoașterea detaliată a pieței, ca și a datelor referitoare la prețuri este extrem de importantă, de aceea cumpărătorii sunt așteptați pe platforma compariimobiliare.ro pentru o documentare completă și soluții optime.