Breaking news

Alegerea unei baterii pentru baie

Atunci când avem posibilitatea de a ne amenja propria locuință trebuie să știm ce fel de mobilier și obiecte să achiziționăm pentru a investi în produse de calitate pe care să le folosim o perioadă cât mai mare de timp, dar care să aibă și un aspect estetic plăcut.

Amenajarea și decorarea unei băi nu ține doar de piesele de mobilier cu care amenajezi încăperea sau de culorile predominante, ci înseamnă și alegerea accesoriilor astfel încât întreaga baie să fie pusă la punct până la cele mai mici detalii. Pe lângă alegerea gresiei și a faianței și alegerea căzii de baie sau a cabinei de duș, a unui vas de toaleta și a unui lavoar potrivit, este extrem de important să alegi și baterii pentru baie de calitate superioară, dar care să se potrivească și cu restul încăperii.

Fie că ești în căutarea unei baterii pentru duș, fie că îți dorești o baterie pentru lavoar, contează foarte mult să ai câteva cunoștințe minine despre astfel de produse pentru a nu investi inutil și pentru a achiziționa produsele care se potrivesc cel mai bine cu nevoile tale, precum și cu bugetul disponibil. Bateriile pentru baie sunt obiecte sanitare indispensabile în orice baie, astfel că pentru a le alege trebuie să respecți câțiva pași esențiali care îți vor face mai ușoară achiziționarea acestora.

Cum se alege în mod corect o baterie pentru baie?

Odată cu evoluția designului obiectelor sanitare din baie au apărut treptat și diverse de baterii pentru cadă, duș și lavoar. Pe piață există astăzi o mare varietate de baterii pentru baie, în diverse modele pentru a satisface toate preferințele în materie de design interior, în funcție de stilul fiecăruia, dar și pentru a acoperi o gamă largă de funcționalități. Astfel, alegerea bateriilor pentru baie se face luând în calcul câteva aspecte esențiale.

Funcționalitate

Atunci când achiziționați baterii pentru baie trebuie luate în vedere și caracteristicile pe care le are, precum și cât de practice sunt aceste accesorii sanitare. De exemplu, este esențial să cumperi o baterie pentru lavoar care să ofere posibilitatea de a reduce consumul de apă, lucru extrem de important care te va ajuta să economisești. De asemenea, reglarea temperaturii apei este un alt aspect funcțional necesar, mai ales atunci când aveți copii mici, deoarece în felul acesta evitați accidentele neplăcute, cum ar fi contactul cu apa prea fierbinte.

În funcție de design

După ce au fost puse la punct toate detaliile practice, care sunt și cele mai importante aspecte în ceea ce privește bateriile pentru baie, se poate vorbi și despre aspectul estetic al acestor accesorii. Bineînțeles, niște baterii pentru baie alese în concordanță cu celelalte obiecte sanitare și piese de mobilier din baie vor înfrumuseța în mod automat încăperea și vor crea idea de unitate și minimalism, astfel că achiziționarea lor trebuie să aibă în vedere și stilul decorativ al băii.

Astfel, pentru o baie clasică sau cu detalii vintage, se recomandă de exemplu o baterie pentru lavoar cu două robinete confecționată din bronz, care te duce cu gândul la băile retro, de de mult. Pe de altă parte însă, dacă îți place stilul modern și minimalist poți alege baterii pentru baie ce au culori aplicate pe ele, pentru apă caldă și rece, iar în situațiile în care îți dorești ceva practic, dar în tendințe, poți opta pentru baterii înalte.

Tipuri de baterii pentru baie

1.Baterii încastrate

Aceste tipuri de baterii pentru se potrivesc de obicei atunci când doriți să abordați un stil decorativ modern, cu accente minimaliste, care să impresioneze în mod plăcut prin designul lor simplu. În general, corpul bateriei încastrate este montat deasupra căzii sau în cabina de duș și nu este foarte vizibil, sugerând ideea unui accesoriu minimalist, care nu încarcă prea mult câmpul vizual.

2. Baterii de perete

Datorită montajului ușor și accesibil, bateriile de baie de perete sunt unele dintre cele mai folosite accesorii sanitare din baie, acestea fiind montate pe pereții de deasupra căzii sau din interiorul cabinei de duș. Astfel de baterii de baie sunt considerate modele clasice, la îndemâna oricui, astfel că pe piață există o mulțime de variante, care diferă în funcție de preț, model, producător sau funcționalitate.

3. Baterii cu dublă comandă

Bateriile cu dublă comandă sunt acele baterii pentru baie prevăzute cu robineți, unul pentru apă caldă și unul pentru apă rece, designul lor fiind unul clasic. În cazul în care puneți mai mult accent pe aspect și decor, și nu pe funcționalitate, puteți opta pentru o astfel de baterie de lavoar sau de cadă, conferind băii un aspect vintage.

4.Baterii cu monocomandă

Pe lângă faptul că sunt ușor de folosit, bateriile de baie cu monocomandă oferă și posibilitatea de a regla temperatura apei cu ușurință, astfel de obiecte sanitare fiind și destul de rezistente în timp. Deoarece există pe piață extrem de multe modele de acest gen, designerii de interioare recomandă achiziționarea unor baterii de la producători renumiți, pentru a te bucura de calitate superioară.

5.Baterii cu funcții termostatice

Fie că este vorba de baterii pentru lavoar, fie că optați pentru baterie de cadă sau de cabină de duș, astfel de accesorii sanitare sunt excelente pentru consumul de energie electrică deoarece reglează și eficientizează consumul de apă. Bateriile cu funcții termostatice sunt prevăzute de obicei cu două mânere, unul pentru reglarea temperaturii, iar celălalt pentru setarea presiunii apei și se recomandă în general pentru familiile care au copii mici deoarece în felul acesta se evită riscul de a folosi apă prea fierbinte.

>