Breaking news

Alegerea rochiei de mireasa in functie de silueta

Ziua nuntii este una speciala, in viata fiecarei femei. Nu doar ca intregul eveniment trebuie sa fie perfect, ci si rochia de mireasa aleasa trebuie sa intoarca toate privirile. Multe dintre viitoarele mirese stiu exact ce model isi doresc, insa cand ajung sa probeze isi dau seama ca rochiile nu le pun in valoare.

Astfel, alegerea unei rochii de mireasa perfecte trebuie sa trebuie facuta in functie de forma corpului – un model ales gresit poate accentua parti pe care le doresti ascunse. Totodata, specialistii de la Elite Mariaj, atelier de rochii de seara si bridal, recomanda alegerea unui model in functie de stilul personal, trasaturile fetei, lungimea gatului si chiar si modul in care parul va fi aranjat in ziua cea mare.

Cu ce sa incepi?

In primul rand, uita-te atenta in oglinda si identifica forma corpului. Exista 6 tipuri de siluete, iar cea din care faci parte influenteaza modul in care modelul de rochii de mireasa ales se va aseza. Iata care sunt:

  • Silueta para – umerii sunt mai ingusti decat soldurile;
  • Silueta dreptunghi – umerii sunt pe aceeasi linie cu soldurile, iar talia nu este definita;
  • Silueta clepsidra – este forma ideala; talia este bine definita, iar umerii si soldurile au aceeasi dimensiune;
  • Silueta mar – talia si bustul sunt pline, iar picioarele subtiri;
  • Silueta triunghi inversat – umerii sunt mai lati decat soldurile, bustul este proeminent, iar picioarele sunt subtiri.

Iata ce model este potrivit pentru fiecare tip de silueta:

Rochia de mireasa pentru silueta clepsidra

Cel mai indicat este modelul de rochie tip sirena, care subtiaza si mai mult talia si emana feminitate, atitudine, romantism si farmec.

Rochia de mireasa pentru silueta triunghi/para

Cea mai potrivita este rochia de mireasa in linie A, perfecta si daca iti doresti ceva special, si daca vrei sa te simti confortabil. Este modelul cel mai potrivit pentru dans si miscari libere, dat fiind ca este cea mai lejera dintre toate.

Rochia de mireasa pentru silueta mar

Poti opta pentru o rochie de mireasa in stil Empire, mai ales ca bustul este punctul tau forte. Acest tip de rochie are talia inalta si cordon plasat sub linia sanilor, ceea ce pune talia in evidenta si creeaza un impact vizual puternic cu efect de alungire si subtiere.

Rochia de mireasa pentru silueta de triunghi inversat

Daca faci parte din categoria femeilor cu un bust generos si solduri mici, cea mai buna optiune este rochia de mireasa de tip Ball Gown. Este un model mai traditional, care va accentua si mai mult linia bustului, in timp ce cade elegant de la talie in jos, cu volum care echilibreaza vizual intreaga silueta.

Rochia de mireasa pentru silueta dreptunghi

In acest caz, silueta este lipsita de curbe, iar pentru a o pune in valoare poti opta pentru o rochie de mireasa de tip coloana. Nu doar ca vei arata extraordinar, dar intreaga tinuta te va pune in valoare intr-un mod gratios si elegant. Pentru ca volumul trebuie sa fie moderat, recomandarea specialistilor Elite Mariaj este sa optezi pentru un decolteu in V, astfel incat latimea umerilor sa fie estompata.

 

 

>