Breaking news

Alegerea parchetului laminat in functie de preferinte

Parchetul laminat este unul dintre cele mai versatile, durabile si usor de intretinut tipuri de pardoseala disponibile pe piata. Este o pardoseala sintetica, alcatuita din mai multe straturi de material si este conceputa in asa fel incat sa imite aspectul de lemn tare, piatra si alte materiale. Inovatiile in design permit realizarea de imagini extrem de realiste, intr-o mare varietate de stiluri si culori.

Care sunt factorii care determina alegerea parchetului laminat?

Alegerea parchetului laminat poate fi o sarcina coplesitoare, avand in vedere varietatea de modele si culori disponibile pe piata. Poti incepe cautarea online, utilizand filtrele pentru a restrange optiunile sau poti sa vezi aici mai multe modele. Trebuie sa mentionam faptul ca modelul de parchet laminat pe care il alegi, se rezuma in final la preferintele personale. Culoarea si modelul nu afecteaza durabilitatea parchetului laminat.

Aspectul parchetului laminat

Poti incepe cu elementele de baza: designul. Doresti o atmosfera contemporana in incapere? Urbana? Rustica? Eclectica? Colectiile de parchet laminat sunt de obicei orientate catre stiluri diferite. De exemplu, daca iti place aspectul lemnului reciclat, poti alege un parchet laminat cu aspect uzat, razuit manual. Daca iti doresti un aspect modern, unic, poti combina doua modele de parchet laminat.

Culoarea parchetului laminat

Parchetul laminat este disponibil intr-o paleta larga si interesanta de culori, deci, indiferent de stilul personal, cu siguranta vei gasi un model care se potriveste decorului si aspectului pe care doresti sa-l obtii in incapere.

Latimea parchetului

Parchetul laminat vine intr-o mare varietate de dimensiuni si latimea acestuia este un factor de care trebuie sa tii cont inainte de achizitie. Retine ca latimea placilor individuale poate avea o influenta dramatica asupra aspectului unei podele. Dimensiunile mari sunt in tendinta si pot face ca o incapere sa para deschisa si sofisticata. Cu toate acestea, daca incaperea este prea mica, placile mari de parchet nu sunt o alegere potrivita. Incearca sa alegi o dimensiune de parchet laminat care se armonizeaza cu stilul si arhitectura casei tale.

Grosimea parchetului laminat

Grosimea parchetului laminat variaza intre 6 si 12 mm. Aceste dimensiuni se aleg in functie de traficul la care este supus parchetul. Parchetul laminat, in esenta, este destul de rezistent in timp si chiar si cel mai subtire parchet poate face fata anumitor cantitati de socuri. Insa, in cazul incaperilor in care traficul este intens, ar trebui instalat un parchet cu o grosime de 8 mm sau mai mare.

Orice tip de parchet laminat ofera o durabilitate mare, insa daca doresti o pardoseala cu adevarat rezistenta, ar trebui sa alegi parchet laminat din colectiile premium cu rating AC mare. Cu cat este mai mare ratingul AC – acesta variaza de la AC1 la AC5, cu atat rezistenta la uzura si durabilitatea produsului sunt mai bune.

Finisaj

Parchetul laminat poate fi lucios, semilucios sau mat. Alege orice aspect se potriveste cel mai bine decorului sau gustului personal. Nivelul de luciu al parchetului laminat are un efect foarte mic asupra durabilitatii sau a performantei. Parchetul laminat semilucios sau mat poate ascunde mai bine zgarieturile minore de suprafata, in comparatie cu un parchet lucios.

 

 

>