Breaking news

Alegerea mobilierului de gradina

Atunci cand va amenajati gradina sau balconul, nu comandati pur si simplu mobilier sperand ca va arata bine. Nu functioneaza asa. Acest lucru implica o multime de planificare mai mult decat credeti. Deoarece terasa dvs. merita sa obtina aceeasi atentie ca si locuinta dvs. La urma urmei, exteriorul este inca parte a casei tale.

Cand o proiectati, un stil coordonat care imbunatateste aspectul spatiului si simtul estetic sunt foarte importante. De asemenea, este bine sa retineti ca mobilierul pe care il plasati trebuie, de asemenea, sa functioneze bine cu intreg spatiul. Desi exista multe optiuni disponibile online si in magazinele locale, cautarea prin toate aceste magazine poate fi obositoare.

  1. Decideti asupra unei teme

Alegerea unui stil coerent care se potriveste cu stilul personal si spatiul pe care vreti sa il amenajati, este un loc bun pentru a incepe atunci cand alegeti produse de gradina. Alegerea dvs. va fi orientarea dvs. finala in alegerea materialelor, culorilor si texturii pentru mobilierul dvs. Deci nu ratati asta.

Tema dvs. poate fi inspirata de culoarea preferata sau de motive de stil, cum ar fi tropicale sau minimaliste. Pentru a scoate o tema perfecta pentru spatiul dvs. in aer liber, trebuie sa identificati caracteristicile cheie ale temei si sa cumparati numai mobilierul care prezinta aceste elemente.

De exemplu, ati decis sa mergeti pe stilul minimalist. Va sugeram sa cautati mobilier care are caracteristici curate, linii drepte realizate din lemn cu un finisaj natural pentru a spori aspectul elementului.

  1. Alegeti culorile potrivite

Culorile au puterea de a seta starea de spirit si tonul oricarui spatiu – in special gradina dvs. Culorile intunecate si elegante, cum ar fi Mahogany adauga un plus de eleganta. Pe de alta parte, nuantele de stejar sunt excelente in spatii insorite. Aceasta combinatie poate fi perfecta pentru spatiile dedicate adunarilor familiale.

Impreuna cu culorile, ar trebui sa luati in considerare si texturile si imprimeurile. Permitandu-va sa va jucati cu acestea, puteti sa va creati stilul preferat. Printurile contrastante si culorile indraznete pot fi dificil de combinat, dar vor aduce cu siguranta un aer deosebit si unic in orice locuinta moderna. Dar amintiti-va, toate acestea ar trebui sa functioneze bine cu mobilierul si spatiul insusi.

  1. Cautati materiale durabile

Trebuie sa va asigurati ca mobilierul dvs. poate rezista la lumina soarelui, la praf, ploaie etc. In ceea ce priveste materialele, optiunile comune pentru mobilier in aer liber sunt lemnul, plasticul, metalul sau policarbonatul. Fiecare material are propriile sale puncte forte si slabiciuni pe care trebuie sa le cunoasteti pentru a face o alegere perfecta. In afara de mese si de scaune, nu uitati ca pernele si umbrelele nu trebuie sa se decoloreze cu usurinta, cand sunt expuse la soare.

  1. Setati bugetul potrivit

Piesele de mobilier mai ieftine sunt adesea realizate din materiale de calitate scazuta si sunt usor deteriorate de expunerea constanta la soare, ploaie si vant. Prin urmare, este recomandat sa investiti in piese de mobilier de calitate foarte inalta. Astfel, investitia dvs. va fi pe termen lung si va veti putea bucura de confort maxim.