Breaking news

Al doilea șofer român aflat în camionul care a produs în Grecia, cercetat de poliție

În cabina TIR-ului care pe 5 octombrie a provocat un carambol pe autostrada Egnatia din Grecia, se mai afla un român. Informația a ieșit la iveală abia la trei zile de la producerea tragicului accident rutier soldat cu 5 morți, 32 de răniți și 35 de vehicule distruse.

accident roman greciaMarți,  7 octombrie 2014, consulul general al României la Salonic a întreprins un nou demers pe lângă conducerea poliției din zona producerii accidentului, în vederea obținerii unor elemente de noutate privind cazul aflat în atenție.

Conform informaţiilor oferite de  reprezentanții conducerii poliției locale, în cursul nopţii de 6 octombrie, autoritățile elene l-au găsit, într-o zonă aflată în apropierea locului accidentului, pe cel de-al doilea presupus șofer, cetățean român, despre care existau indicii că se afla în autocamionul care a lovit coloana de mașini. Facem precizarea că, șoferul arestat a declarat în cadrul audierilor că s-a aflat singur în autocamion. Cetățeanul român a fost condus la unitatea de poliție, fiind supus unor audieri. Ulterior audierilor, nu a fost luată măsura reținerii acestuia. De asemenea, după finalizarea audierilor, cetățeanul român a fost supus unor evaluări medicale, fiind în prezent liber. În ceea ce privește prezumția că acesta era cel de-al doilea șofer, precizăm că autoritățile elene au declanșat procedura de cooperare polițienească internațională, fiind în legătură directă cu autoritățile române de resort, în vederea stabilirii cu certitudine a calității sale de șofer”, se precizează în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.


Șoferul român care a provocat accidentul din Grecia se află în prezent în stare de arest preventiv. TIR-ul pe care-l conducea românul, este înmatriculat în Bulgaria. Românul a declarat anchetatorilor eleni că a produs accidentul din cauza defectării sistemului de frânare.