Breaking news

Akos Mora a demisionat din funcția de senator PNL

loading...

Senatorul PNL Akos Mora a demisionat marți din funcție, la presiunile venite din partea lui Klaus Iohannis. Senatorul a fost forțat să îți dea demisia deși el nu fusese declarat incompatibil pentru funcția de parlamentar.

Mora Akos DanielAkos Mora a declarat marți în Senatul României că nu își dorește să facă parte “din acest Parlament”. Senatul a luat act de vacantarea respectivului post cu 65 de voturi pentru, cinci împotrivă și trei abțineri.

“Nu are niciun sens. Eu nu doresc să fac parte din acest Parlament. Îmi pare rău, suntem prizonierii capcanelor atitudinilor populiste și mă uit foarte clar în stânga. Știu că foarte mulți vreți să mă susțineți. Știu că foarte mulți mi-au spus: ‘Stai liniștit că nu vom vota această măgărie. Nu vreau să vă pun în posibilitatea, și teoretică, de a trece o asemenea aberație, o asemenea hotărâre”, a declarat Akos Mora în timpul ședinței plenului Senatului de marți.

În timpul dezbaterilor raportului Comisiei juridice privind Decizia nr. 6289/2013 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, irevocabilă, prin care s-a respins recursul declarat de Mora Akos-Daniel împotriva sentinței civile nr. 34/2012 a Curții de Apel Târgu-Mureș, senatorul a susținut că “raportul Comisiei juridice este rezultatul unui vot politic care nu are niciun fundament legal” și că situația în care se află este “absolut aberantă”.

“Am crezut că apelul meu de la începutul acestui punct va fi recepționat pozitiv. Am senzația că nu este recepționat deloc pozitiv. Am senzația că este o plată de polițe în acest moment. Am senzația, stimați colegi, că așa cum este formulată hotărârea de astăzi, să iei act de încetarea unui mandat din 2013, este inimaginabil ce se întâmplă. În această situație, dați-mi voie să vă spun: îmi dau demisia”, a spus Akos Mora.

El a adăugat că decizia Înaltei Curți “nu spune nicăieri că trebuie să înceteze mandatul”.

Eronat se folosește ideea că de ce nu aplicăm decizia Înaltei Curți. Parlamentul European, de curând, a respins solicitarea ANI de încetare a mandatului europarlamentarului Mircea Diaconu“, a menționat Akos Mora.

În hotărârea pe care Senatul urma să o supună la vot marți dacă Akos Mora nu ar fi demisionat era stipulat faptul că se constată încetarea mandatul de senator în cazul lui Akos Mora începând cu data de 24 septembrie 2013.

Akos Mora a fost ales senator în circumscripția electorală 28 Mureș, colegiul uninominal nr. 3.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian