Breaking news

AIBA a dezafiliat încă odată, Federația Română de Box

Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Boxului Amator a dezafiliat în data de 1 octombrie Federaţia Română de Box.

Pentru a doua oară consecutiv, Federația Română de Box, este dezafiliată de AIBA, din cauza problemelor pe care le are Rudel Obreja cu forul internațional.

Comitetul Executiv al AIBA ordonase pe 22 iunie 2012 forului naţional să desfăşoare alegeri pentru funcţia de preşedinte până la data de 30 septembrie 2012, în conformitate cu articolul 11 din regulamentul AIBA”, se arată în comunicatul dat publicităţii pe site-ul AIBA.

Carmen Tocală, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, a afirmat că a obţinut amânarea cu două luni a dezafilierii Federaţiei Române de Box, după o discuţie telefonică avută cu secretarul general al AIBA.

FR de Box a mai fost exclusă o dată din AIBA, și anume pe 6 septembrie 2011.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a mai câştigat în noiembrie 2011 un proces la TAS împotriva AIBA pentru suspendarea sa provizorie în martie 2011.

Conflictul dintre AIBA şi Obreja a izbucnit în timpul Olimpiadei de la Beijing, din 2008, când oficialul român i-a acuzat pe oficialii federaţiei internaţionale că ar fi manipulat arbitrajele meciurilor din cadrul turneului olimpic.

>