Breaking news

Ai terminat de construit casa – care sunt ultimii pași și la ce să te aștepți?

Finisarea unei case este în sine un moment important după o lungă aventură, care durează undeva între câteva luni și câțiva ani. Totuși, ultimele detalii sunt cele care vor decide atmosfera casei tale și care îți vor da cele mai multe bătăi de cap, căci cu cât te apropii de ziua mutării, cu atât vei fi mai nerăbdător să prepari prima cafea în noua bucătărie.

Așadar, nu sări înainte să zici ”hop” și pune la cale o listă de lucruri de care să ții cont pe ultima sută de metri, pentru ca noua casă să fie un loc primitor și gata să primească noii proprietari.

Ultimele detalii înainte să te muți în noua casă

Debarasează-te de lucrurile inutile

Deșeurile industriale rămase în urma construirii unei case pot construi singure o casă separată, dacă stai să le aduni unele lângă celelalte. Așadar, pentru a scăpa cât mai repede de acestea, alege să apelezi la servicii de colectare a deșeurilor de tip industrial puse la dispoziție de Greenglobal.ro, pentru a nu te vedea nevoit să le arunci undeva la marginea orașului, așa cum încă se practică, în mod ilegal, în unele zone. Astfel, rămâi și cu conștiința împăcată că ai procedat corect și cu curtea gata pentru pasul următor.

Verifică dacă toate instalațiile sunt la locul lor

Ultimele detalii sunt cele mai importante în ceea ce privește confortul, așadar asigură-te că toate instalațiile sunt funcționale și bine puse la punct, pentru a nu te găsi în postura de a fixa scurgeri de la cada de duș sau uși de dulap în prima noapte petrecută în noua casă. Efectuează o examinare generală și fixează tot ceea ce ți se pare că nu funcționează așa cum ar trebui.

Curățenia generală

Pentru acest pas, este nevoie să te înarmezi cu multă răbdare. Pe oricine ai întreba legat de mutatul într-o locuință nouă, fie aceasta la casă sau la bloc, o să-ți povestească despre particulele de praf care nu par să mai dispară de prin casă. Așadar, ia-ți câteva zile libere înainte de a sărbători pentru a te ocupa și de această responsabilitate. Desigur, misiunea ar fi mult mai ușoară dacă ai găsi o firmă de curățenie, așadar alege ceea ce ți se potrivește după ce iei toate opțiunile în considerare.

Amenajarea grădinii

Fie că decizi să folosești spațiul verde drept loc pentru flori, zarzavaturi, livadă sau doar pentru un loc liber de recreere, alege să profiți de spațiul pe care îl ai la dispoziție și să îți creezi un loc de relaxare. Chiar dacă este prima dată când te muți la curte, vei găsi suficiente tutoriale de amenajare pe internet și sfaturi de la vecini pentru a reuși să faci ceea ce îți propui pe lângă casă. Tot ce îți rămâne de făcut este să te echipezi cu sculele necesare și să te pui pe treabă, chiar dacă proiectul va fi unul de termen lung.

Cu siguranță îți vei ajusta preferințele, nevoile și tabieturile abia după câteva zile de locuit în noua casă, însă confortul va fi mult mai mare dacă depășești ultimii pași de pe urma construcției, înainte să te muți definitiv. Deși munca la casă va părea că nu se termină niciodată, poți vedea un lucru pozitiv în asta: nu vei avea cum să te plictisești, astfel că o casă îți va aduce, inevitabil, un stil de viață mai dinamic. 

Sursa: pexels.com

>