Breaking news

Ai nevoie de un nou permis auto? Iata ce analize medicale va trebui sa efectuezi!

Pentru a face fata provocarilor de zi cu zi, prezente in mediul urban, este esential sa dispunem de un mijloc rapid de deplasare, precum un autovehicul. Pentru a ne bucura de avantajele acestuia, insa, vom avea nevoie de un carnet de conducere valabil.

analize medicale permis auto

Prin urmare, pentru a obtine un permis cu o noua valabilitate, avem nevoie de cateva acte, alaturi de efectuarea unor analize medicale permis auto. Cu toate ca, in trecut, obtinerea rezultatelor acestor analize medicale pentru permis auto ne putea lua foarte mult timp, astazi acestea se efectueaza in regim rapid, de catre clinicile autorizate de pe teritoriul tarii noastre.

Astfel, analizele medicale pentru permis auto sunt necesare atat la obtinerea unui nou permis, cat si la preschimbarea unui permis expirat. Cererea din ce in ce mai mare pentru aceste analize medicale pentru permisul auto a condus la aparitia mai multor clinici acreditate, care pot efectua investigatiile necesare intr-o singura zi, eliberand la final fisa medicala.

De aceea, este important sa avem la noi toate actele necesare inainte de a ne prezenta la clinica in vederea efectuarii analizelor medicale permis auto. Iata care sunt acestea:

 • Buletinul sau carte de identitate, in original si copie (cetatenii straini au nevoie de carte de rezidenta, permis de sedere, certificat de inregistrare insotit de pasaport).
 • In cazul celor care urmeaza scoala de soferi este necesara si fisa de scolarizare.
 • Dovada platii contravalorii permisului de conducere (in valoare de 68 de Lei), care se achita la trezorerie, online, sau prin mandat postal.
 • Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B), in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie.
 • In cazul bolnavilor de diabet este necesara si o scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si confirmarea ca solicitantul este apt pentru a conduce.

De asemenea, va trebui sa ai asupra ta si ochelarii de vedere (daca este cazul).

Multe persoane nu cunosc faptul ca valabilitatea permisului este cea care determina daca este nevoie de noi analize medicale pentru permisul auto. Iata ce trebuie sa faci in cazurile in care permisul a fost furat sau deteriorat:

 • Declararea pierderii/distrugerii se face la Compartimentul Regim Permise de Conducere care a eliberat permisul de conducere auto. In acest caz se depun: declaratia de pierdere si adeverinta de circulatie – formulare care se gasesc pe site-ul oficial al institutiei.
 • Declararea furtului se face la unitatea de politie pe raza careia s-a produs fapta. In acest caz solicitantul se va prezenta la Compartimentul Regim Permise de Conducere cu adeverinta de furt in locul declaratiei de pierdere.
 • In cazul in care permisul de conducere pierdut era inca valabil, nu mai sunt necesare noi analize medicale permis auto.

De asemenea, pe langa analizele medicale pentru permisul auto, ne trebuie si o avizare psihologica, insa doar in anumite cazuri. Iata care sunt acestea:

 • in cazul celor care au permisul anulat sau suspendat pentru diverse abateri – este necesar un certificat medical de redobandire permis auto, insotit de aviz psihologic;
 • in cazul persoanelor care doresc sa urmeze cursurile scolii de soferi – este necesar un aviz medical cu aviz psihologic;
 • pentru persoanele care au permis expirat sau care trebuie reinnoit – analize medicale pentru preschimbare permis auto, fara aviz psihologic.
>