Breaking news

Ai mătreață? Iată 3 modalități prin care poți gestiona această problemă a scalpului!

Apariția mătreții este un fenomen des întâlnit, care poate avea o multitudine de cauze. Dacă observi că părul tău se confruntă cu această problemă, este necesar să te documentezi cu privire la factorii care pot provoca astfel de manifestări. Indiferent de vârsta pe care o ai, te poți întâlni cu această afecțiune dermatologică ce poate fi dificil de ținut sub control – de aceea, este recomandat să afli toate detaliile înainte de a opta pentru remediile potrivite pentru tine.

În acest articol, vei afla 3 metode prin care poți combate mătreața!

  • Șamponul

Șamponul este un element pe care nu trebuie să-l ignori, deoarece acesta intră în contact cu pielea scalpului tău în mod recurent. Așadar, pentru a putea evita mătreața, este recomandat să folosești produse care sunt special create pentru acest tip de probleme. Orientează-te către branduri renumite, precum L’oreal sau Kerastase, care îți pun la dispoziție o serie de variante ideale pentru astfel de afecțiuni. Pentru a cerceta gama disponibilă, poți intra pe site-ul celor de la Abbate – vezi aici ce șampoane poți achiziționa și studiază cu atenție caracteristicile fiecăruia, cu scopul de a decide care este cel perfect pentru tine.

  • Alimentația

Alimentația are un puternic efect asupra organismului – mâncarea pe care o consumi trebuie să fie nu doar sănătoasă, ci și echilibrată din punctul de vedere al nutrienților. Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru menținerea sănătății corpului, iar lipsa acestora poate duce la apariția mătreții. Pentru a reduce acest risc, specialiștii recomandă alegerea alimentelor bogate în vitamina B, grăsimi sănătoase și zinc. Acestea te pot ajuta să ai un scalp îngrijit, care nu generează mătreață. De asemenea, se spune că nu este recomandat să exagerezi cu zahărul și sarea, întrucât ele pot fi nocive pentru păr, mai ales dacă ești predispus la astfel de probleme dermatologice.

  • Sfatul unui specialist

Totuși, chiar dacă faci anumite schimbări pe cont propriu, cauzele pot fi de diferite tipuri și nu tot timpul pot fi abordate acasă. În anumite situații, este obligatoriu să apelezi la ajutorul unui medic specialist, care te va consulta și îți va pune un diagnostic clar. Prin urmare, dacă observi că mătreața nu dispare, este recomandat să-ți faci o programare la medic, fiindcă poate fi o manifestare a altor afecțiuni – psoriazis, dermatită seboreică, rozacee, dermatită alergică, dezechilibre hormonale sau deficiențe ale sistemului imunitar. Cu siguranță, doctorul va analiza toate simptomele pe care le ai și îți va prescrie un tratament specific.

În concluzie, dacă ai mătreață nu trebuie să te îngrijorezi! Este o problemă frecventă și poate fi rezolvată prin diferite metode, în funcție de diagnostic. Important este să nu-ți fie rușine cu acest lucru, să acorzi o atenție deosebită simptomelor, să folosești produse de styling recomandate pentru tipul tău de păr și să ceri sfaturi avizate, mai ales în cazul în care observi că gradul de descuamare este în creștere. Podoaba capilară trebuie îngrijită în permanență și trebuie întreținută într-un mod optim, pentru a evita degradarea ei. 

Sursă foto: shutterstock.com