Breaking news

Ai discuri de vinil vechi? Anticariatul Târgul Cărții le cumpără

 

Discul de vinil a revenit în atenția pasionaților de muzică, chiar și astăzi, când poți accesa melodiile preferate cu un simplu click și îți poți organiza o întreagă bibliotecă muzicală chiar pe telefonul tău mobil.

Succesul discurilor de vinil a atras atenția și multor tineri care nu au prins perioada de glorie a acestora, de aceea anticariatele precum Târgul Cărții au o secțiune dedicată de unde îți poți cumpăra discuri de vinil second-hand, pe lângă multitudinea de cărți vechi și noi prezente pe site. Vinilurile  din oferta anticariatului Târgul Cărții sunt achiziționate de la persoanele care, fie au vrut să își elibereze spațiul din casă, fie au avut discuri care nu le mai prezentau interes. Drept urmare, dacă ai viniluri de vânzare care nu îți mai sunt utile, le poți vinde anticariatului Târgul Cărții. Echipa anticariatului se deplasează gratuit la domiciliul tău, îți evaluează corect discurile și îți oferă plata pe loc, în numerar.

             Ce trebuie să știi despre vânzarea vinilurilor?

Fie că vrei să vinzi discurile de vinil pe care le-ai moștenit de la părinți sau bunici, fie că îți dorești să renunți doar la o parte din colecția ta de discuri, trebuie să ții cont de câteva detalii înainte de a lua legătura cu echipa anticariatului.

  • Discurile de vinil trebuie să fie într-o stare bună

Întrucât discurile sunt confecționate dintr-un material fragil, trebuie să te asiguri că pe suprafața acestora nu sunt zgârieturi profunde, fapt care ar face imposibilă ascultarea lor. De asemenea, este recomandat să ștergi de praf discurile pe care vrei să le vinzi, mai ales dacă nu au mai fost folosite de mult timp. Anticarii cumpără discuri de vinil doar în stare bună sau foarte bună, care pot fi ascultate în continuare, întrucât ele vor fi repuse la vânzare cu scopul de a bucura auzul altor pasionați de muzică înregistrată analog.

 

  • Coperta originală este necesară

Discurile de vinil pe care vrei să le vinzi trebuie să fie în coperta lor originală, care să le asigure protecția necesară, dar și pentru că informațiile de pe copertă sunt esențiale pentru evaluarea acestora. Viitorii cumpărători își doresc doar discuri de vinil care se află în coperta originală. Pentru a mări durata de viață a unui vinil, dacă ai posibilitatea, folosește și o husă de protecție din plastic, care va împiedica deteriorarea copertei. Dacă ai și discuri de vinil a căror copertă lipsește, și nu mai pot fi ascultate din cauza zgârieturilor, le poți transforma în obiecte hand-made sau le poți folosi pentru alte proiecte asemănătoare.

     

Care sunt cele mai căutate discuri de vinil?

Printre cele mai valoroase discuri de vinil se numără cele care au fost lansate în ediție limitată, cele care nu sunt negre ori albumele unora dintre cei mai renumiți artiști, precum: Pink Floyd, Metallica, Elvis Presley, Frank Sinatra etc. Trebuie să reții, totuși, că evaluarea discurilor de vinil se face ținând cont de mai multe criterii: artist, anul lansării, casa de discuri, starea fizică a discului și a copertei etc. Pentru ca întreaga ta colecție de viniluri să nu se deprecieze, asigură-te că ai depozitat corect discurile în rafturi special concepute și în locuri ferite de umezeală.

 

            Avantaje pe care le ai când îți vinzi discurile de vinil anticariatului Târgul Cărții

  • Îți eliberezi spațiul rapid: oricât de multe viniluri vrei să vinzi și din orice gen fac parte acestea, anticarii dispun de mijloacele necesare pentru a-ți cumpăra chiar și cantități mari, cum ar fi întreaga ta colecție;
  • Primești banii pe loc: plata pentru discurile de vinil cumpărate de la tine se face în numerar, pe loc, astfel că te vei putea folosi imediat de suma respectivă;
  • Evaluarea corectă: anticarii cu experiență îți evaluează discurile în conformitate cu cerințele existente pe piață la momentul respectiv și pe baza unor criterii de selecție aflate în vigoare la momentul achiziționării;

Discurile de vinil vechi care nu îți mai sunt de folos sunt cumpărate de anticariatul Târgul Cărții rapid și la prețul corect, fără niciun efort din partea ta. Intră pe site și descoperă cum să îți vinzi discurile de vinil în cel mai scurt timp posibil, indiferent de numărul acestora.