Breaking news

Agricultorii și transportatorii se răscoală împotriva Guvernului Ciolacu. Protestele cu tractoare și camioane se extind în toată țara

Nemulțumiți de tarifele la RCA, la taxele de drum și din cauza majorării accizelor la carburanți, agricultorii și transportatorii rutieri din România au început protestele și forțează intrarea în Capitală.

De trei zile, agricultorii și transportatorii protestează la minus zece grade, spunând că nu mai pot funcționa cu astfel de tarife și că sunt la un pas de faliment.

Dacă în prima zi nu i-a băgat nimeni în seamă, iar ieri au fost primiți de un consilier al lui Ciolacu, azi, în a treia zi de proteste, după valul de reacții în mediul online, premierul Ciolacu a decis să facă o pauză de film și să-și facă timp pentru a primi o delegație a protestatarilor ca să le asculte doleanțele.

Ministrul Agriculturii este prea ocupat pentru a-i primi pe agricultori. Florin Barbu susține că nu a primit nicio revendicare de la agriculturii protestatari și că se poate întânlin cu ei abia luni, pentru că este în concediu la sky.

Agricultorii și transportatorii rutieri au fost blocați joi, în Chiajna, de forțele de ordine, pentru a-i împiedica să ajungă în Piața Victoriei din Capitală.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare, prin organizațiile componente Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF, anunță că „își exprimă solidaritatea cu membrii fermieri care protestează la nivelul mai multor județe și la intrarea în București”.

Fermierii și transportatorii români au ieșit în stradă, încurajați de protestele declanșate în Germania de agricultori.

 

>