Breaking news

Agricultorii, profesorii și studenții au protestat ieri în Capitală

A început sezonul grevelor și manifestprilor de protest. Astfel începând din 11 mai, în fiecare zi până pe 25 mai vor fi manifestări de protest la Guvern și Președenție din toate ramurile bugetare și pensionari.

art_1269235901Sindicaliştii din învăţământ protestează astăzi, între orele 10.30-12.30, în faţa Palatului Parlamentului, fiind nemulţumiţi în special de noua măsură anunţată de Guvern, de reducere a salariilor în sectorul bugetar cu 25 la sută, începând cu data de 1 iunie 2010.

Pichetul este organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ “Spiru Haret” şi Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia Naţională Sindicală “Alma Mater” şi se va desfăşura pe trotuarul din faţa Parcului Izvor (vizavi de Palatul Parlamentului). Circa 200 de persoane din municipiul Bucureşti şi din ţară, salariaţi din învăţământ, vor organiza acţiuni similare şi în zilele de 12, 13, 18, 19 şi 20 mai, în acelaşi interval orar

Și agricultorii ies azi în stradă

Circa 3.500 de agricultori afiliaţi la federaţia Agrostar vor organiza astăzi, între orele 12.00-14.00, în faţa sediului Guvernului, un miting de protest, fiind nemulţumiţi de alocarea subvenţiilor în agricultură, achitarea plăţilor restante pentru lapte, carne de porc şi carne de pasare şi renunţarea la măsura impusă de Ordonanţa 44/2008, prin care micii producători nu îşi mai pot vinde produsele în piaţă dacă nu sunt înregistraţi la Registrul Comerţului.

Agricultorii vor participa la protest cu utilajele din dotare şi vor cere demisia întregii conduceri a Ministerului Agriculturii.

A doua zi de proteste pentru studenții din cadrul  Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), care vor protesta și  astăzi, în faţa Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de  proiectul Legii Educaţiei Naţionale.

Conducerea UNSR a anunţat că pichetul de la Ministerul Educaţiei va fi organizat timp de o săptămână, între orele 13.00 şi 14.00, iar în centrele universitare din Craiova, Iaşi, Bacău, Timişoara, Reşiţa, Braşov, Galaţi, Petroşani, Ploieşti, Târgovişte, Târgu Jiu vor fi organizate mitinguri de amploare.

>