Breaking news

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul României la BBB-

loading...

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul României la “BBB-„ pentru obligaţiunile pe termen lung emise în monedă străină, cu perspectivă stabilă, menţinând astfel rating-ul ţării noastre în categoria investment grade.

rating fitch romaniaReafirmarea a fost făcută printr-un comunicat de presă emis de agenţie, joi 18 aprilie 2013, prin care se explică raţionamentul care a stat la baza confirmării rating-ului, agenţia de evaluare financiară Fitch apreciind că riscurile privind creşterea economică sunt în scădere,  pe fondul menţinerii unei politici fiscale prudente.

Fitch a confirmat ratingul pentru datoria pe termen lung în monedă locală la “BBB”, de asemenea cu perspectivă stabilă. Agenţia de rating a confirmat şi calificativul F3 pentru datoriile pe termen scurt, precum şi plafonul de ţară “BBB+”.

Menţinerea României în categoria ţărilor cu risc scăzut pentru investiţii (investment grade) a avut în vedere progresul semnificativ şi rapid în procesul de consolidare fiscală, perspectivele de creştere economică pentru acest an şi accelerarea ritmului de creştere în anii următori, precum şi angajamentul Guvernului de a continua acordurile cu instituţiile financiare internaţionale.

Fitch apreciază că, pe fondul menţinerii politicii fiscale prudente, România se va încadra în obiectivul bugetar pe termen mediu (OTM), reprezentând un deficit bugetar structural sub 1% din PIB, iar ponderea datoriei publice în PIB va scădea în următorii ani.

loading...