Breaking news

Află tot ceea ce trebuie să știi despre foraje puțuri de apă

Forajul puțurilor de apă devine o opțiune din ce în ce mai populară în rândul administratorilor de proprietăți în mediul rural sau chiar al celor care dețin o casă în aceste zone și vor să creeze cele mai bune condiții de locuit.

Aceste foraje puturi pot fi ceva ce nu ai luat în considerare până acum, cu toate acestea, dacă ai nevoie de acces la o sursă de apă proaspătă și fiabilă, un foraj pentru puțuri de apă ar putea fi cea soluția ideală pentru tine.

În cele ce urmează o să găsești răspunsul la cele mai frecvente întrebări pe care le poți avea despre forajul puțurilor de apă și cum te poate ajuta o firmă specializată în foraje.


Ce este, de fapt, forajul puțurilor de apă?

Forajul unui puț de apă, în esență, implică să faci o gaură în pământ pentru a accesa apa care se află în subteran. După ce această gaură a fost realizată, este adăugat în interiorul ei un sistem de pompare a găurilor pentru a colecta apa naturală și a o pompa la suprafață.

Există două tipuri de servicii de foraj, atât pentru uz comercial, cât și casnic, și sunt utilizate cel mai frecvent în zonele cu acces restricționat sau unde sunt condiții precare de teren sau chiar imposibil de realizat forajul.

Cum funcționează forajul puțurilor de apă?

Procesul de foraj al puțurilor de apă poate fi defalcat în patru trepte:

  1. Un specialist al firmei de foraje puțuri va trebui să viziteze terenul prevăzut și să evalueze proprietățile geofizice. Aceștia vor identifica unde se află apa și cum se poate ajunge la ea.
  2. Va fi realizată gaura în pământ, în conformitate cu recomandările specialistului și apoi se va introduce tubulatura în interiorul acesteia.
  3. Va fi instalată o pompă de testare, iar puțul de apă va fi testat pe o serie de variabile. Acest lucru va determina impactul pe care îl are acest foraj și care este nivelul general al apei din foraj.
  4. Dacă totul este conform cu cerințele, un sistem de pompare va fi instalat în gaură.

Cât spațiu necesită un puț de apă?

Puțul de apă poate fi instalat atât în mediul rural, cât și în mediul urban și, de cele mai multe ori, acestea nu ocupă atât de mult spațiu pe cât ați crede. De obicei, forajele de puțuri apă pentru uz casnic se vor potrivi pe o alee mică și de obicei sunt proiectate pentru a avea 50-70 metri adâncime și 110-150 mm diametru.

Puțurile de apă comerciale sunt mai mari, măsurând 250-450 mm în diametru și pot ajunge până la o adâncime de 250 metri. Acest puț va fi prevăzut cu un capac discret, astfel încât să nu prezinte un pericol.

Care sunt avantajele unui puț de apă?

Puțurile de apă sunt o alternativă fantastică la utilizarea apei de la rețeaua publică, mai ales dacă folosești de obicei un volum mare de apă. Acest puț este cea mai bună soluție dacă vrei să ai acces la apă sigură, curată, cu un nivel constant de presiune și vrei, de asemenea, să economisești o cantitate semnificativă de bani în timp.