Breaking news

Află care sunt sarcinile esențiale de grădinărit în pregătirea pentru iarnă

Temperaturile au început să oscileze dar trebuie să te pregătești pentru o perioada în care vor începe să scadă, în special dacă ai o grădină.

În timp ce revenim în modul Hygge complet, este, de asemenea, timpul ca grădinarii să aibă grijă de spațiul în aer liber mult prețuit.

Descoperă în continuare cum să te pregătești pentru vremea rece și întunecată. Dar, având atâtea sarcini de făcut în grădină, de unde exact este cel mai bine să începi?

De-a lungul lunilor de vară, vremea caldă și uscată afectează zonele de gazon. Prin fertilizarea gazonului, îi oferi nutrienții care îi vor restabili sănătatea și vor încuraja creșterea. Asta înseamnă că, până vara viitoare, vei avea un gazon bogat de care să te bucuri. 

Dacă intenționezi să îți fertilizezi gazonul, ar trebui să îți faci timp pentru a o face cu atenție. Începeți cu greblarea sau scarificarea ierbii pentru a reduce acumularea de paie, înainte de a aerisi cu o furculiță de grădină. Totodată, caută online și descoperă gama de motounealte Husqvarna de la Belgarden pentru a fi mereu un grădinar pregătit. Aceste activități permit o mișcare îmbunătățită a aerului și a apei în structura de rădăcină a gazonului.

Dar buruienile sunt dușmanul suprem al grădinarului. Investind acum timpul într-o curățare serioasă de buruieni a grădinii, nu vei mai avea pe mâini o sarcină în plus când vremea se va încălzi din nou.

Indiferent dacă avi nevoie să cureți patul de flori, gazonul sau acele buruieni iritante care se prezintă între crăpăturile din terasă, poți să utilizezi o soluție antiburuieni. Și cercetează soluția de care ai nevoie pentru ca aceasta să nu aibă efecte adverse asupra altor plante.

De asemenea, pe măsură ce tonurile aurii ale toamnei lasă loc unor nuanțe de gri de iarnă, grădina poate deveni destul de plictisitoare. Există o mulțime de flori care oferă o culoare atât de necesară în lunile mai reci, respectiv plante precum cyclamenul, panselutele și ghioceii care pot fi cultivate în ghivece și coșuri suspendate pentru a aduce note de culoare.

Etapa finală este aplicarea unui pansament superior de compost bine putrezit, lut și nisip. Mai exact, plantele anuale sunt populare pentru a introduce culori vibrante de vară în grădină. 

Deși s-ar putea să crezi că dezgroparea lor completă este contraproductivă, mai ales când erau un plus atât de colorat, sunt bine cunoscute pentru că nu supraviețuiesc lunilor reci și pot fi dificil de întreținut. Este mult mai productiv să le dezgropi și să le adaugi la grămada de compost.

Totodată, dacă ai ales să îți construiești o mică oază, este important să pregătești și această zonă pentru iarnă. Prin curățarea și acoperirea iazului la începutul lunilor de toamnă, vei reduce cantitatea de muncă pe care va trebui să o faci primăvara.

Practic, prin acoperirea iazului, oferi și vieții sălbatice o șansă mai mare de supraviețuire, deoarece reduce șansa de a îngheța complet.

În concluzie, printre cele mai importante sarcini ale grădinii care trebuie efectuate pentru iarnă este să cureți spațiul exterior și să te asiguri că acesta rămâne bine întreținut pe parcursul lunilor de iarnă.

Sursa Foto: Pexels.com

>